Μετά τις διακοπές, τι θα κάνουν τα παιδιά;

1 Σινεμά κάτω από τ’ αστέρια στο «Νιάρχο»

Οι θερινές προβολές του «Park Your Cinema Kids» συνεχίζονται και το Σεπτέμβριο με κινούμενα σχέδια με δράση, χιούμορ και φαντασία που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Ο «Πινόκιο» θα πάρει μορφή παιδιού και θα μάθει ότι είναι κακό να λες ψέματα (1/9, 9μ.μ) Η γαλήνη στο «Ξενοδοχείο για Τέρατα» ταράζεται όταν όταν στο ξενοδοχείο εισχωρεί κατά λάθος ένας νεαρός τουρίστας, ο οποίος ερωτεύεται την… 118χρονη (αλλά έφηβη στο παρουσιαστικό!) κόρη του κόμη Δράκουλα (8/9, 8:30 μ.μ).

Στην ταινία «Οι Υπερέξι» ένας 14χρονος-διάνοια χάνει σε εργαστηριακή φωτιά μεγάλο αδελφό του, που τον προόριζε ν’ ακολουθήσει τα βήματά του. Ένα φουσκωτό robot ιατρικών προγνώσεων θα γίνει ο μυστικός φίλος του και παρέα με τέσσερις συσπουδαστές του θα επιχειρήσουν να σταματήσουν τον κακό της υπόθεσης (14/9, 8:30 μ.μ). Τέλος στα «Αυτοκίνητα» ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο με εγωιστικό χαρακτήρα χάνει το δρόμο του για την Καλιφόρνια και παίρνει ένα μάθημα ζωής από τα αυτοκίνητα που ζουν σε μια έρημη επαρχιούπολη (20/9, 8:30 μ.μ).

2-10/9 | 8 π.μ- 3:30 μ.μ | για παιδιά 6-11 ετών | προεγγραφές 29-31/8

2 Ζωγραφική και παιχνίδι στο Μουσείο Παιδικής Τέχνης

Λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης προσκαλεί τα παιδιά να συνεχίσουν τις διακοπές τους στο πιο πρωτότυπο Camp της πόλης. Το πρώτο δεκαήμερο του μήνα τα παιδιά θα θα ζωγραφίσουν με αφορμή βιβλία, έργα γνωστών καλλιτεχνών, θα συμμετέχουν σε θεατρικά εργαστήρια, θα εξερευνήσουν την πλακα και τον Εθνικό Κήπο και θα επισκεφθούν τα γειτονικά μουσεία. Υπάρχει η δυνατότητα τα παιδιά να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα του camp και μεμονωμένες μέρες. Σκοπός του προγράμματος είναι τα παιδιά να μυηθούν στη τέχνη και πάνω απ’ όλα να διασκεδάσουν.

3 Γίνε ντεντέκτιβ μυθικών τεράτων στον Ελληνικό Κόσμο

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού καλεί τα παιδιά να περάσουν δημιουργικά το «Καλοκαίρι στην πόλη» και το Σεπτέμβριο. Για δέκα μέρες τα παιδιά συμμετέχουν σε μια «εναλλακτική κατασκήνωση» γεμάτη παιχνίδια, προβολές στη «Θόλο» Εικονικής Πραγματικότητας και πολλές ακόμα δραστηριότητες. Φέτος στήνεται ένα διαδραστικό παιχνίδι όπου τα παιδιά διασκεδάζουν μαθαίνοντας για τη μυθολογία. Θα πρέπει να βοηθήσουν τον Πράκτορα 254 να αποτρέψει την επέλαση των τεράτων, που έχει φέρει καταστροφές στον κόσμο, μαζεύοντας σταδιακά στοιχεία θα βρουν τα μυθικά τέρατα που κρύβονται πίσω από τις καταστροφές.

26/8-6/9 | 8 π.μ – 5 μ.μ | για παιδιά 5-12 ετών | περισσότερα εδώ

4 Στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης η μάθηση είναι παιχνίδι

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης καλεί τα παιδιά να συμμετέχουν δημιουργικές και βιωματικές δράσεις. Θα κάνουν εκδρομές σε γειτονικά μουσεία και χώρους τέχνης, θα κάνουν πικ νικ στου Φιλοπάππου, θα περιηγηθούν στον Εθνικό Κήπο, θα ζωγραφίσουν και θα μάθουν παραδοσιακά παιχνίδια. Η δημιουργικότητα δε σταματά στις εκδρομές καθώς τα παιδιά θα φτιάξουν κατασκευές, θα συμμετέχουν σε θεατρικό παιχνίδι, σε εργαστήρια μαγειρικής και υγιεινής διατροφής, θα δούνε ταινίες, θα ακούσουν παραμύθια και φυσικά θα απολαύσουν πολύ παιχνίδι.

2- 6/9 | 8:30 π.μ – 1 μ.μ ή 8:30π.μ – | για παιδιά 5-10 ετών| για περισσότερες πληροφορίες εδώ

5 Στην Τεχνόπολη και ακόμα παραπέρα

Για ένα Σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη (21-22/9) το φεστιβάλ στη Τεχνόπολη, πιο πράσινο από ποτέ, «ταξιδεύει τα παιδιά στο διάστημα» με ένα πρόγραμμα γεμάτο δραστηριότητες: αθλητικά παιχνίδια, εκπαιδευτικά προγράμματα για όλα τα γούστα, εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, εικαστικά, χορό, μουσικοθεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και πολλές ακόμα εκπληξεις.

Μεταξύ άλλων τα παιδιά μπορούν να παίξουν στον…αέρα στο υπερσύγχρονο Skywalk, ενώ στην Κεντρική Αυλή θα μπορέσουν να συμμετέχουν σε μια επική μάχη με laser tags από το Make-a-wish Ελλάδος. Ακόμα, στα πλαίσια της οικολογικής ευαισθητοποίησης του φετινού φεστιβάλ τα παιδιά θα μάθουν για τα καιρικά φαινόμενα, την ανακύκλωση και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Για τους λάτρεις των πλανητών και του διαστήματος το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών θα στήσει ένα μικρό Πλανητάριο στο χώρο της Τεχνόπολης. Οι βραδιές θα κλείσουν με πολύ χορό και μουσική από αγαπημένα παιδικά τραγούδια με τις φωνές των Σπύρου Γραμμένου και Σαββέριας Μαργιολά, αλλά και τη συμμετοχή παιδικών χορωδιών.

 

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading