Λέσβος: Ρατσιστική επίθεση σε 9χρονη επειδή φορούσε μαντήλα

Ένα απίστευτο επεισόδιο εκτυλίχθηκε στην αυλή της εκκλησίας του Αγίου Παντελεήμονα στο Πέραμα της Γέρας Λέσβου, όταν ένα 9χρονο κορίτσι, ελληνικής καταγωγής, δέχθηκε επίθεση επειδή φορούσε μαντήλι και οι δράστες την πέρασαν για προσφυγοπούλα!

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Εμπρός» το 9χρονο κοριτσάκι το οποίο στο παρελθόν έχει νοσηλευτεί, φορούσε στο κεφάλι της μαντήλα με αποτέλεσμα να δεχθεί ρατσιστική επίθεση από τέσσερις άνδρες που την πέρασαν για προσφυγοπούλα.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες οι τέσσερις δράστες εντοπίστηκαν, ωστόσο η αστυνομία δεν προχώρησε σε προσαγωγές, καθώς ζήτησαν «συγνώμη» από την μητέρα του κοριτσιού και εκείνη δεν θέλησε να υποβάλλει μήνυση εναντίον τους.

Να σημειωθεί πάντως ότι παρόμοιο περιστατικό δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται, καθώς όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και περίπου ένα μήνα, αυτοαποκαλούμενες «ομάδες περιφρούρησης» δρουν ελέγχοντας σπίτια των χωριών στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν πρόσφυγες που έχουν αιτηθεί άσυλο.

Μάλιστα σε μια περίπτωση και ενώ μπροστά στο περιστατικό βρίσκονταν αστυνομικοί, εκκένωσαν ένα σπίτι στο οποίο στεγάζονταν από δύο Τσέχες, πέντε Αφρικανοί αιτούντες άσυλο.

Loading