Κυβίστηση Νίκα: «Το έθιμο του σαϊτοπόλεμου σταματά εδώ!»

Μετά τον σάλο που προκάλεσε η δήλωση του δημάρχου Καλαμάτας αναφορικά με το έθιμο του σαιτοπόλεμου, στην οποία σημείωσε ότι «το έθιμο αυτό είναι καταγεγραμμένο στο DNA των Μεσσήνιων οποτε δύσκολα μπορεί να απαγορευτεί», ο Παναγιώτης Νίκας αναγκάστηκε σήμερα να ανασκευάσει και να τονίσει ότι το έθιμο «σταματάει εδώ»! 

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Καλαμάτας μιλώντας στο νέο διαδικτυακό κανάλι One TV, τόνισε ότι μετά τον θάνατο οπερατέρ κατά τη διάρκεια του εθίμου το οποίο χαρακτήρισε «ημιμόνιμο», «ο σαιτοπόλεμος σταματάει εδώ».

«Κανένα δημοτικό συμβούλιο δεν θα δεχτεί να συνεχίσει αυτή την ημιμόνιμη κατάσταση. Προσωπικά εμένα δεν μου αρέσουν αυτού του είδους τα επικίνδυνα έθιμα, ωστόσο ο σαϊτοπόλεμος είναι συνδεδεμένος με την πόλη της Καλαμάτας και ποτέ μέχρι τώρα δεν είχε συμβεί κάτι τόσο τραγικό, όσο ο θάνατος ενός ανθρώπους» πρόσθεσε.

Και κατέληξε: «Αυτό είναι το στοιχείο που αλλάζει όλα τα δεδομένα από εδώ και πέρα. Ως δήμαρχος απευθύνθηκα σε όλα τα αρμόδια υπουργεία προκειμένου να υπάρχει ένα θεσμικό πλαίσιο για τη διοργάνωση του εθίμου, αλλά η επαφή αυτή δεν είχε κανένα απολύτως αποτέλεσμα».

Loading