Κρήτη: 22 κρατούμενοι φυλακών πήραν τον τίτλο του…masterchef

Έχοντας στις αποσκευές τους πτυχίο μαγειρικής ή ζαχαροπλαστικής θα αποφυλακιστούν από το σωφρονιστικό κατάστημα «Κρήτη 1» στα Χανιά, 22 κρατούμενοι, οι οποίοι ολοκλήρωσαν με επιτυχία το πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτιστης παίρνοντας και τα ανάλογα πιστοποιητικά.

Οι 22 κρατούμενοι παρακολούθησαν από τον Φεβρουάριο έως και τον Απρίλιο μαθήματα επαγγελματικής κατάρτισης με κεντρικό θέμα τη μαγειρική, που πραγματοποιήθηκε μέσα στη φυλακή, με την ελπίδα να έχουν ένα εφόδιο όταν θα κάνουν ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή τους μετά την αποφυλάκιση.

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα διοργανώθηκε από τον ΟΑΕΔ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης και υλοποιήθηκε από το ΚΕΚ ΟΑΕΔ Λαμίας.

Πήραν τους τίτλους σε ειδική εκδήλωση

Μετά τον εκπαιδευτικό κύκλο, οι κρατούμενοι έλαβαν την πιστοποίηση τους για το αντικείμενο της μαγειρικής με επάρκεια γνώσης αρκετή για να εξασκήσουν στο μέλλον το επάγγελμα του μάγειρα ή του ζαχαροπλάστη και η τελετή της απονομής έγινε την περασμένη Παρασκευή στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του Καταστήματος Κράτησης Χανίων.

Θυμίζουμε ότι στο ίδιο κατάστημα πέρσι το καλοκαίρι είχαν δοθεί σε 17 κρατούμενους τίτλοι Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας.

Loading