Καταλήψεις σε ΑΠΘ και πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για τον Γιαγτζόγλου

Σε νέες καταλήψεις στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στη Σχολή Θεάτρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προχώρησαν αντιεξουσιαστές οι οποίοι αντιδρούν στη μεταγωγή του κατηγορούμενου για τρομοκρατία Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου στις φυλακές Λάρισας.

Κατάληψη στο κτίριο Παπαστράτου

Χθες, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου προχώρησαν σε κατάληψη του κτιρίου Παπαστράτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο κλειδώνοντας την κεντρική είσοδο.

Με ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου οι καταληψίες διευκρινίζουν χαρακτηριστικά:

“Σήμερα το βράδυ Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου καταλαμβάνουμε το κτίριο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας και δίψας Ντίνο Γιαγτζόγλου. Ο σύντροφος σήμερα μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας έπειτα από λιποθυμικό επεισόδιο που είχε στις φυλακές Λάρισας, όπου και κρατείται».

Κατάληψη στο τμήμα Θεάτρου του ΑΠΘ

Ομάδα αντιεξουσιαστών πραγματοποιεί κατάληψη και στο τμήμα Θεάτρου του ΑΠΘ. Με ανάρτησή τους, και σε αυτή την περίπτωση, τονίζουν ότι η πράξη τους αποτελεί «ένδειξη αλληλεγγύης με τον απεργό πείνας Κ. Γιαγτζόγλου». Η ομάδα, τέλος, καλεί σε «πλαισίωση της κατάληψης» ενώ «συνέλευση κατάληψης» πρπγραμματίζεται για σήμερα στη 1 μ.μ.

Loading