Κατέστρεψαν την περίφραξη στο λιμάνι του Πειραιά (pics)

Σοβαρές υλικές ζημιές προκάλεσαν άγνωστοι στην περίφραξη του χώρου ελέγχου επιβατών στο λιμάνι του Πειραιά, στα σημεία απ’ όπου αναχωρούν τα πλοία για την Κρήτη. Μάλιστα, προανάκριση για το περιστατικό διενεργείται από το 1ο Λιμενικό Τμήμα Πειραιά.

Ο υπεύθυνος ασφαλείας του λιμανιού δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για το περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης (20/3). Μάλιστα, ανέφερε ότι η διοίκηση του ΟΛΠ, πριν προχωρήσει στην εφαρμογή του ISPS στο συγκεκριμένο χώρο, που αποτελεί υποχρέωση βάσει των κανονισμών της ΕΕ, είχε διαβουλευθεί με ακτοπλοϊκές και μεταφορικές εταιρείες και δεν υπήρχε κάποια αντίδραση από κάποιον συγκεκριμένο φορέα.

Κάποιοι έβγαλαν τροχούς και έριξαν την περίφραξη

Σημειώθηκε, επίσης, ότι στη διάρκεια διαδήλωσης στο λιμάνι κάποιοι έβγαλαν τροχούς από τα σακ βουαγιάζ και, αφού έκοψαν και έριξαν την περίφραξη, αποχώρησαν από το χώρο.

Ο υπεύθυνος ασφαλείας ανέφερε ότι το περιστατικό έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στο χώρο και το οπτικό υλικό μπορεί να προσκομιστεί στις λιμενικές ή δικαστικές αρχές στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης εφόσον ζητηθεί.

Στελέχη της διοίκησης του ΟΛΠ ανέφεραν, ότι οι ζημιές θα πρέπει να αποκατασταθούν άμεσα, καθώς η εφαρμογή του σχεδίου ασφαλείας των λιμενικών εγκαταστάσεων ISPS στους προβλήτες από όπου αναχωρούν τα πλοία για την Κρήτη θα πρέπει να τηρηθεί αυστηρά. Ειδάλλως, υπάρχει κίνδυνος προστίμου για την Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι το σχέδιο ασφάλειας των λιμενικών εγκαταστάσεων ISPS στους προβλήτες από όπου αναχωρούν τα πλοία για την Κρήτη είχε επικαιροποιήσει πρόσφατα ο ΟΛΠ με την τοποθέτηση ειδικής περίφραξης και κάμερες ασφαλείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading