Κατέρριψε κάθε ρεκόρ η φετινή Agrotica! (pics)

Εντυπωσιακά μεγέθη κατέγραψε η 27η Agrotica που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τη ΔΕΘ-Helexpo. Όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές, κατά τη διάρκεια της τετραήμερης λειτουργίας της έκθεσης, τους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν 143.754 άτομα. Μάλιστα, ο αριθμός των επισκεπτών ήταν αυξημένος κατά 16,2% έναντι της διοργάνωσης του 2016.

Υπερδιπλάσιοι οι ξένοι εμπορικοί επισκέπτες

Όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες, οι χώροι της ΔΕΘ «βούλιαξαν» από κόσμο. Ενδεικτικό είναι, εξάλλου, ότι στη φετινή διοργάνωση οι ξένοι εμπορικοί επισκέπτες αυξήθηκαν πάνω από 100% σε σχέση με το 2016, γεγονός που απέδειξε την ενίσχυση του διεθνοποιημένου χαρακτήρα της Agrotica.

Ιδιαίτερα υψηλός ήταν και ο βαθμός ικανοποίησης τόσο των εκθετών, όσο και των επισκεπτών, καθώς τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της έκθεσης ήταν σημαντικά βελτιωμένα.

Πόλος έλξης οι παράλληλες εκδηλώσεις

Πόλο έλξης αποτέλεσσαν και οι παράλληλες εκδηλώσεις της Agrotica, με «αιχμή του δόρατος» το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο, με θέμα: «Καινοτόμες προσεγγίσεις παραγωγής και ανάπτυξης στην ελληνική γεωργία» και πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο υπό την οργανωτική ευθύνη της ΔΕΘ-Helexpo και της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ.

Εντυπωσιακά τα νούμερα

Όπως μαρτυρούν και οι αριθμοί, η φετινή Agrotica ήταν η μεγαλύτερη όλων των εποχών. Συνολικά, κάλυψε συνολικά πάνω από 39.000 τ.μ. στεγασμένων εκθεσιακών εγκαταστάσεων, μέγεθος ενισχυμένο κατά 15% σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση.

Όσον αφορά τους εκθέτες, ανήλθαν σε 1.950 από 45 χώρες, έναντι 1.503 το 2016 και 1.349 το 2014. Μάλιστα, φέτος είχαν παρουσία επιχειρήσεις από όλο το φάσμα της αγροτικής παραγωγής και τεχνολογίας και από όλη τη χώρα, ενώ συμμετείχαν οι leaders στην εμπορία και πώληση εφοδίων και γεωργικών μηχανημάτων, καθώς και όλοι οι οίκοι που αντιπροσωπεύουν γεωργικούς ελκυστήρες.

Εμπορικοί επισκέπτες από 20 χώρες

Όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές, η 27η Agrotica φιλοξένησε πολυάριθμα γκρουπ εμπορικών αποστολών από τα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, αλλά και περίπου 500 προσκεκλημένους εμπορικούς επισκέπτες από 20 χώρες των Βαλκανίων, της Ευρώπης, της Ασίας και της Μέσης Ανατολής.

Η διοργάνωση υποστηρίχθηκε από την Ένωση Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδος (ΕΚΑΓΕΜ) και το Σύνδεσμο Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων (ΣΕΑΜ) και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης).

Πλέον, η ΔΕΘ-Helexpo ανανεώνει το «ραντεβού» της με τον αγροτικό κλάδο για το 2019, με την Zootechnia (31/1-3/2) στη Θεσσαλονίκη και την Agrothessaly (28/2-3/3) στη Λάρισα.

Loading