Καρούζος-gate: Καταγγελίες σε Τσίπρα για συγκάλυψη

Καρούζος -gate: Οι καταγγελίες σε Τσίπρα για συγκάλυψη και ο χορός εκατομμυρίων. 

Σοβαρές καταγγελίες που ξεπερνούν κάθε φαντασία περιέχονται στην επιστολή που απέστειλε προς την πολιτική και δικαστική ηγεσία της χώρας ο κτηματομεσίτης Ιωσήφ Λιβανός.

Πρόκειται για τον βασικό μάρτυρα του σκανδάλου Καρούζου ο οποίος από το 2010 έχει προχωρήσει σε μία σειρά από καταγγελίες προς το πρόσωπο του άλλοτε συνεργάτη του.

Πρόεδρος μεσιτικής εταιρείας που ειδικεύεται στις ξενοδοχειακές μονάδες και στα ακίνητα υψηλής αξίας, ο κ. Λιβανός συνεργαζόταν με τον κ. Καρούζο την προηγούμενη δεκαετία. Πριν από οκτώ χρόνια περίπου κατέθεσε σε βάρος του πρώην συνεργάτη του μηνυτήρια αναφορά ενώ έχει προχωρήσει σε συγκεκριμένες καταγγελίες σε βάρος του.

Ποιός “υποβαθμίζει τεχνηέντως” το Καρούζος -gate;

Στην επιστολή του την οποία δημοσιεύει σήμερα το politik.gr, ο κ. Λιβανός στην ουσία κάνει λόγο για «συγκάλυψη» της υπόθεσης και ζητεί μάλιστα από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές να διερευνήσουν ποιοι ευθύνονται για τη συγκάλυψή της. Η επιστολή απευθύνεται  στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης αρμόδιο για θέματα διαφθοράς Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργο Πιτσιλή, τον πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασίλη Πέππα, την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και την  εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

«Ως εκ τούτου η υπόθεση του σκανδάλου Καρούζου τεχνηέντως υποβαθμίστηκε προφανώς εξυπηρετώντας  άλλου είδους συμφέροντα τα οποία σίγουρα δεν ήταν προς όφελος του Δημοσίου Συμφέροντος», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Λιβανός.

Στην ίδια επιστολή κάνει λόγο για 80 εκατ. ευρώ έλλειμμα από τα «μαύρα» ταμεία του ομίλου Καρούζου, καθώς επίσης και δωροδοκίες κρατικών αξιωματούχων «μέσα από διπλούς πάτους», κατονομάζοντας μάλιστα συγκεκριμένο υπουργείο, δίχως όμως να αναφέρει το όνομα υπουργού στην επιστολή.

Καρούζος -gate με 138 υποθέσεις!

Ο κ. Λιβανός επισημαίνει ότι τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί αφορούν 138 υποθέσεις μεγίστης φοροδιαφυγής και ξέπλυμα μαύρου χρήματος του Ομίλου Καρούζου και των εμπλεκομένων και ότι τελικά μόνο οι δύο εκδικάζονται -οι πιο ανώδυνες από αυτές.

«Προφανώς ‘κάτι…’ έπρεπε να φτάσει σε Δικαστική Αίθουσα μετά την τόση δημοσιότητα του Σκανδάλου !!!! Και… άρον- άρον για να κλείσουμε τα στόματα και την πληγή!!!» επισημαίνει.

«Εγώ ό ίδιος ο Ιωσήφ Λιβανός έχω παραδώσει στις Αρχές 91.334 σελίδες (μέρος αυτών αφορούν επίσημες λίστες-δημόσια έγγραφα) που αποδεικνύουν την ‘ενοχή’ αυτών αλλά και των κρυφών ‘επενδυτών’ για 138 υποθέσεις, αλλά μερίμνησαν κάποιοι επίορκοι, δυστυχώς, στις αίθουσες των Δικαστηρίων να φτάσουν μόνο οι δύο(2) και νομίζουν ότι θα θαφτούν οι υπόλοιπες που είναι και οι πιο σκοτεινές!!!», αναφέρει στην επιστολή του ο πρώην συνεργάτης του κ. Καρούζου.

Τα 460 εκατ. ευρώ προς όφελος του δημοσίου

Στην επιστολή του ο κ. Λιβανός αναφέρει ακόμη πως τα συνολικά πρόστιμα που επιβλήθησαν από το ΣΔΟΕ σύμφωνα με τις  καταλογιστικές πράξεις αρχικώς ανέρχονταν σε 122.500.000 ευρώ και κατόπιν επιπλέον 460.000.000, έπειτα από τις δικές του καταγγελίες. Δηλαδή ο ίδιος με το ρόλο του ωφέλησε το Δημόσιο κατά 622,250 εκατ. ευρώ. Ωστόσο παρά τα όσα έχει καταγγείλει καλείται να καταθέσει μόνο για ένα μικρό μέρος του συνολικού ποσού που δεν υπερβαίνει τα 31,5 εκατ. ευρώ.

Για τους λόγους αυτούς ο κ. Λιβανός ζητεί από τις εισαγγελικές αρχές να διερευνήσουν ποιοί ευθύνονται για την συγκάλυψη του σκανδάλου και τις ζημίες εκατομμυρίων ευρώ του ελληνικού Δημοσίου.

«Καλώ την κυρία Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου καθώς και τον κ. Πρόεδρο ώστε να διερευνήσουν ποιοι ευθύνονται για την συγκάλυψη του Σκανδάλου, εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου συμφέροντος με την συμμετοχή και των Τραπεζών με ζημιές που ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ τα οποία πληρώνει ο Ελληνικός Λαός αντί οι Υπαίτιοι του Σκανδάλου και οι Συνεργοί αυτών (324.000.000€  αφορούσαν επισφαλή δάνεια που δεν επεστράφησαν ποτέ, επιπλέον 622.500.000 ευρώ φόροι και πρόστιμα που είχαν επιβληθεί από το ΣΔΟΕ αλλά δεν εισπράχθηκε παρά μικρό μέρος αυτών)», αναφέρει ο κ. Λιβανός.
karouzos_gate
Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή του κ. Λιβανού εδώ:

[pdf-embedder url=”https://politik.gr/wp-content/uploads/2018/01/epistoli-karouzos.pdf”]

Loading