Ιωάννινα: Στη «φάκα» συμμορία που εξαπατούσε επαγγελματίες

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε τρία άτομα στα Ιωάννινα, τα οποία κατηγορούνται ότι συνέστησαν συμμορία και εξαπατούσαν επαγγελματίες, αποσπώντας χρηματικά ποσά.

Συγκεκριμένα, ένας 51χρονος συνελήφθη ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, για απάτες κατ’ εξακολούθηση και σύσταση συμμορίας και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Μάλιστα, δικογραφία με τις ίδιες κατηγορίες σχηματίστηκε και για δύο συνεργούς του, έναν 32χρονο και μία 31χρονη, οι οποίοι αναζητούνται από την αστυνομία.

Πώς εξαπατούσαν τους επαγγελματίες

Τα τρία άτομα κατηγορούνται ότι από τις αρχές του μήνα έχουν εξαπατήσει τουλάχιστον δέκα επαγγελματίες από την περιοχή των Ιωαννίνων. Συγκεκριμένα, τους τηλεφωνούσαν και, προσποιούμενοι ότι είναι υπάλληλοι εταιρείας, αποσπούσαν χρηματικά ποσά με το πρόσχημα της ανανέωσης ετήσιας συνδρομής τους σε επαγγελματικό κατάλογο.

Η σύλληψη του 51χρονου

Ο 51χρονος συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας (12/2), τη στιγμή που παραλάμβανε χρηματικό ποσό από επαγγελματία, τον οποίο είχαν προσεγγίσει τηλεφωνικά.

Στην κατοχή του συλληφθέντος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 1.980 ευρώ, 50 έγγραφα είσπραξης συνδρομής, 120 ανεκτέλεστα έγγραφα είσπραξης, ιδιόχειρες σημειώσεις και ένα κινητό τηλέφωνο

Όπως προκύπτει από τα έως τώρα στοιχεία της έρευνας, ο 51χρονος είχε αναλάβει το ρόλο του «εισπράκτορα», ενώ τα άλλα δύο μέλη της ομάδας είχαν αναλάβει το ρόλο καθοδήγησης και επικοινωνίας με τα υποψήφια θύματα.

Σε εξέλιξη είναι η έρευνα για την εμπλοκή τους και σε άλλες περιπτώσει απάτης, καθώς εκτιμάται ότι ο αριθμός των παθόντων είναι πολύ μεγαλύτερος από τις δέκα υποθέσεις για τις οποίες κατηγορούνται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading