Θαλασσοταραχή στη Θεσσαλονίκη – Απίστευτες εικόνες! (vd)

Πολλά προβλήματα έχει προκαλέσει η θαλασσοταραχή και οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στη Θεσσαλονίκη από το βράδυ της Τετάρτης (17/1).

Το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχει… πάρει φωτιά. Δεκάδες είναι οι κλήσεις από πολίτες, οι οποίοι αναφέρουν περιστατικά με πτώσεις δέντρων και άλλων αντικειμένων, όπως ταμπέλες και τέντες.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί ήδη 44 κλήσεις στη Θεσσαλονίκη. Ανάλογα προβλήματα, όμως, παρουσιάζονται και σε άλλες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα, έως τώρα έχουν καταγραφεί 29 κλήσεις στη Χαλκιδική, 35 στις Σέρρες, 15 στην Κατερίνη, 12 στα Γιαννιτσά και 8 στην Αριδαία.

Οι άνεμοι «φρέναραν» τον μετροπόντικα!

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα επηρέασαν, μεταξύ άλλων, και την προγραμματισμένη άφιξη του μετροπόντικα «Φρίξου» στο σταθμό της Καλαμαριάς. Συγκεκριμένα, η πτώση μίας κολώνας της ΔΕΗ που τροφοδοτεί την περιοχή, είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει σημαντικά η άφιξη του «Φρίξου».

Ως εκ τούτου, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, και ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ, Γιάννης Μυλόπουλος, υποχρεώθηκαν να περιμένουν για αρκετή ώρα στο σταθμό, μέχρις ότου επιτευχθεί η διάνοιξη της σήραγγας.

Προβλήματα και στις πτήσεις

Μετ’ εμποδίων και το πρόγραμμα των πτήσεων στο αεροδρόμιο «Μακεδονία». Μετά την έντονη ομίχλη των προηγούμενων ημερών, το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης βρέθηκε αντιμέτωπο με τους ισχυρούς ανέμους, οι οποίοι δυσχεραίνουν την προσγείωση των αεροπλάνων στον τροχοδιάδρομο. Σε αρκετές πτήσεις υπάρχουν καθυστερήσεις, ενώ κάποιες άλλες ακυρώθηκαν. Μεταξύ αυτών, και οι πτήσεις από και προς την Κωνσταντινούπολη.

Εικόνες… άγριας ομορφιάς

Εκτός από τα πολλά προβλήματα που προκάλεσαν, πάντως, οι θυελλώδεις άνεμοι χάρισαν και κάποιες πολύ σπάνιες εικόνες σε όσους θέλησαν να βγουν για μια βόλτα στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης. Όπως μπορείτε να διακρίνετε και στο παρακάτω video του life-events.gr, τα κύματα «σκάνε» με δύναμη στο τσιμέντο και το νερό της θάλασσας βρέχει μεγάλο μέρος του πεζοδρόμου.

Loading