Η ΕΥΑΘ ανακουφίζει ειδικές και ευπαθείς ομάδες με απαλλαγή παγίου

Την άμεση απαλλαγή παγίου στα κοινωνικά και ειδικά οικιακά τιμολόγια, ειδική μέριμνα για τους επαγγελματίες, αλλά και καταγραφή – οικονομική κάλυψη των αναγκών νοσοκομείων και δήμων για σχέδια ασφαλείας νερού, αποφάσισε κατά την διάρκεια της σημερινής του συνεδρίασης το διοικητικό συμβούλιο της ΕΥΑΘ ΑΕ, μετά την πολυήμερη ταλαιπωρία επαγγελματιών, καταναλωτών και ευαίσθητων δομών από τη μεγάλη βλάβη στον αγωγό της Αραβησσού.

Σύμφωνα δε με τις αποφάσεις που πάρθηκαν σύντομα αναμένεται να ανατεθεί στο Τεχνικό Επιμελητήριο πραγματογνωμοσύνη για τα αίτια της βλάβης, ενώ εντός της εταιρείας θα εξεταστούν αστοχίες του επιχειρησιακού σχεδίου που ακολουθήθηκε.

Επίσης τα τιμολόγια ειδικών (ΑΜΕΑ, πολύτεκνοι κ.α.) και ευπαθών ομάδων που θα πάρουν απαλλαγή παγίου στον επόμενο λογαριασμό υπολογίζονται περίπου στα 23.000, ενώ για ειδικά για τους επαγγελματίες που υπέστησαν ζημιές τις ημέρες αυτές, θα ακολουθήσει σειρά επαφών με τα αρμόδια επιμελητήρια, ώστε να αποφασιστούν μέτρα ελάφρυνσης. Ανάλογες επαφές θα ακολουθήσουν και με τις διοικήσεις των νοσοκομείων και τους δήμους για την καταγραφή των υποδομών που λείπουν για την επάρκεια νερού σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

“Αυτονόητα τα μέτρα ελάφρυνσης”

«Η διασφάλιση της δημόσιας υγείας και η εφαρμογή ορθών πρακτικών στο σύστημα ύδρευσης της Θεσσαλονίκης είναι υποχρέωση της ΕΥΑΘ. Δεδομένου ότι το αποτέλεσμα της διαχείρισης για τους καταναλωτές μας ήταν μη αποδεκτό (ανεξάρτητα από την τεχνική επάρκεια και την ετοιμότητα που επέδειξε η εταιρεία), η λήψη μέτρων ελάφρυνσης είναι η αυτονόητη, έμπρακτη αποτύπωση της κατανόησής μας προς τους πολίτες» αναφέρει συγκεκριμένα η διοίκηση της ΕΥΑΘ.

Loading