Η Επιτροπή για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας προειδοποιεί την κυβέρνηση

«Εθνική προδοσία» αποτελεί ενδεχόμενη συμφωνία της χρήσης του όρου «Μακεδονία» από τα Σκόπια, προειδοποιεί την κυβέρνηση η Επιτροπή για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας και την Προάσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ελληνικής Μειονότητας των Σκοπίων.

Μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει, ότι ένας τέτοιος συμβιβασμός «θα οδηγήσει όλους τους εθνικούς μειοδότες να αντιμετωπίσουν την δικαιοσύνη και τις βαριές ποινές που ορίζουν οι νόμοι».

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η Επιτροπή για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας:

«Η επιτροπή για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και την προάσπισή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας των Σκοπίων, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο Σκοπιανό και την συνάντηση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά με τον Σκοπιανό ομόλογό του κ. Νικολά Ντιμιτρόφ, δηλώνει τα εξής:

  1. Η «θεατρική» παράσταση που έχει στηθεί για να φανεί στον ελληνικό λαό η δήθεν υπερπροσπάθεια που γίνεται από την κυβέρνηση για την επίλυση του θέματος του ονόματος των Σκοπίων δεν θα περάσει.
  2. Οι διαρροές περί δήθεν μεγάλων πιέσεων για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος, με πρόσχημα ότι σε αντίθετη περίπτωση θα τερματιστούν οι διαπραγματεύσεις, οι σχέσεις μας θα έρθουν σε πλήρες αδιέξοδο και οι γείτονες θα περιέλθουν σε πολύ δύσκολη θέση, ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας των κυβερνώντων.
  3. Η πλήρης αδιαλλαξία των Σκοπιανών για την αλλαγή βασικών άρθρων του συντάγματός τους και η άρνησή τους να εγκαταλείψουν τις αλυτρωτικές τους θέσεις, θα πρέπει αυτομάτως να μας οδηγήσουν σε άμεση διακοπή των διαπραγματεύσεων.

Υπενθυμίζουμε πως:

Α. Η χώρα μας δεν ‘καίγεται’ για επίλυση του θέματος ούτε για την ένταξη της γείτονος στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ

Β. Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών κ. Κοτζιάς, αν και άριστος γνώστης για την ύπαρξη της ελληνικής μειονότητας (βλαχόφωνης κυρίως) των Σκοπίων και την καταπίεση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δεν έθεσε μέχρι σήμερα το θέμα κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

Συνιστούμε στην ελληνική κυβέρνηση:

Να σεβαστεί την άποψη των Ελλήνων πολιτών όπως αυτή εκφράστηκε  δημοκρατικά με τα 2 συλλαλητήρια στις 21.1.2018 και στις 4.2.2018 σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα και να μην αφήσει κανένα περιθώριο παραχάραξης και παραχώρησης της ιστορίας μας. Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική.

Προειδοποιούμε:

Η όποια τελική κυβερνητική πρόταση για επίλυση του Σκοπιανού ζητήματος περιλαμβάνει παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας σε οποιαδήποτε μορφή, γραφή ή γλώσσα, ισοδυναμεί με εθνική προδοσία και θα οδηγήσει όλους τους εθνικούς μειοδότες να αντιμετωπίσουν την δικαιοσύνη και τις βαριές ποινές που ορίζουν οι νόμοι.

Ταυτόχρονα τονίζουμε ότι τέτοιες σκέψεις και κρυφές επιθυμίες κάποιων ανθελληνικά σκεπτόμενων πολιτικών, θα οδηγήσουν τους Έλληνες εκ νέου στο Σύνταγμα προκειμένου να αποτρέψουν δημοκρατικά, με την παρουσία τους, τέτοιες μειοδοτικές κινήσεις.

Εκ μέρους της Επιτροπής για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας των Σκοπίων.

Στέργιος Καλόγηρος

Δημοσιογράφος

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

Μέλη της Επιτροπής:

  1. Στέργιος Καλόγηρος, δημοσιογράφος
  2. Πολύκαρπος Αδαμίδης, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, νομικός
  3. Παναγιώτης Θεοδωρακίδης, Στρατηγός ε.α. & πρώην Εκπρόσωπος Τύπου ΝΑΤΟ
  4. Γιώργος Πατούλης, δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) & Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών
  5. Σταμάτης Γεωργούλης, καθηγητής Διεθνούς Δικαίου, δικηγόρος
  6. Ιωάννης Ντάσκας, δημοσιογράφος
  7. Πέτρος Γαλάτουλας, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης
  8. Ιωάννης Παναγιωτόπουλος, καθηγητής Πανεπιστημίου
  9. Άννα Τσίμου, δημοσιογράφος
  10. Ιωάννης Κογκούλης, καθηγητής Α.Π.Θ.
  11. Μιχαήλ Χρυσανθόπουλος, Σλαβολόγος, Ιστορικός – Πρόεδρος Παμμακεδονικής Ένωσης Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος – Αυστραλίας.

Loading