Η Βελκουλέσκου φεύγει, ο Ντόλμαν έρχεται για λογαριασμό του ΔΝΤ

Αλλαγή σκυτάλης θα έχουμε στο κλιμάκιο του ΔΝΤ στην Ελλάδα καθώς μετά από τρία χρόνια η Ρουμάνα Ντέλια Βελκουλέσκου φεύγει και στη θέση της έρχεται ο Αμερικανός Πίτερ Ντόλμαν.

Ο Ντόλμαν είναι γνώστης του τι συμβαίνει με το ελληνικό πρόγραμμα καθώς είχε συνοδεύσει την απερχόμενη επικεφαλής του κλιμακίου στην τελευταία της επίσκεψη στην Αθήνα, ενώ θεωρείται έμπειρος μιας και μέχρι πρότινος ήταν ο επικεφαλής της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη Λευκορωσία.

Έμπειρος και με προϋπηρεσία

Στο δυναμικό του ΔΝΤ εντάχθηκε το 2002 μετά από δεκαετή θητεία στο Αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών. Το βιογραφικό του αναφέρει ότι είναι κάτοχος διδακτορικού από το Duke University και είναι απόφοιτος του Bates College.

Η συγκεκριμένη αλλαγή δεν αιφνιδιάζει το Μέγαρο Μαξίμου το οποίο ήταν ενήμερο για την παράδοση της σκυτάλης. Άλλωστε αποτελεί συνηθισμένη τακτική του ΔΝΤ να αλλάζει στα στελέχη της θέση ευθύνης ανά τρία χρόνια. Εξαίρεση αποτέλεσε μόνο ο Πόουλ Τόμσεν, ο οποίος παραμένει ενεργός στο ελληνικό πρόγραμμα από το 2010 έως σήμερα με την ιδιότητα του Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τομέα του ΔΝΤ.

Loading