Ετοιμάζεται ο σταθμός «Ευκλείδης» του μετρό Θεσσαλονίκης (vd & pics)

Μπορεί η έναρξη λειτουργίας του να καθυστερεί ακόμη, ωστόσο οι σταθμοί του μετρό Θεσσαλονίκης, ετοιμάζονται έτσι ώστε όταν έρθει η ώρα να παραδοθούν άμεσα στο κοινό.

Συγκεκριμένα, ο σταθμός του μετρό «Ευκλείδης» (που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κων/πόλεως και Κατσιμίδη) αποτελεί ένα από τα σημεία όπου έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος σε ότι αφορά την κατασκευή του.

Τα έργα του πολιτικού μηχανικού έχουν ολοκληρωθεί εδώ και αρκετό καιρό ενώ απομένει μόνο η αρχιτεκτονική δομή. Επίσης οι κυλιόμενες σκάλες έχουν τοποθετηθεί, όπως επίσης έχει περαστεί το μεγαλύτερο μέρος του δαπέδου.

Το 2020 θα παραδοθεί στο κοινό

Σύμφωνα με το τελευταίο χρονοδιάγραμμα που έχει διαμορφωθεί μέσα στο 2019, αναμένεται να ξεκινήσουν οι δοκιμαστικές μετακινήσεις του μεγαλύτερου τμήματος της μίας και μοναδικής γραμμής που θα υπάρχει σε πρώτη φάση, ενώ μέσα στο 2020 αναμένεται να παραδοθεί στους πολίτες της Θεσσαλονίκης.

Σ’ ότι αφορά τον σταθμό του Ευκλείδη αναμένεται να έχει τέσσερα δάπεδα. Στο πρώτο θα μπορεί κανείς να κόψει το εισιτήριό του, στο δεύτερο και το τρίτο θα υπάρχουν μηχανολογικοί χώροι, ενώ στον τέταρτο θα είναι η αποβάθρα.

https://youtu.be/bIKggeoJjSM

Loading