Πατήσια: Οι αρχές εντόπισαν εργαστήριο πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων

Αντιμέτωποι με ένα εργαστήριο πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων ήρθαν οι αστυνομικοί οι οποίοι πραγματοποιούσαν έρευνα στα Πατήσια, ενώ προχώρησαν και στην σύλληψη δύο αλλοδαπών.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι δύο δράστες ηλικίας 40 και 41 χρονών, πλαστογραφούσαν ή νόθευαν γνήσια ταξιδιωτικά και νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής, από διάφορες.

Μάλιστα οι δράστες είχαν φτιάξει και «τιμοκατάλογο», καθώς σύμφωνα με τις αρχές για κάθε έγγραφο χρέωναν από 300 έως 1.200 ευρώ, ανάλογα με τη χώρα προέλευσης, το είδος και την ποιότητα πλαστογραφίας.

Στο σημείο, οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατάσχεσαν 15 δελτία ταυτότητας, τρία διαβατήρια, δύο άδειες διαμονής, διάφορα άλλα έγγραφα, εξοπλισμό και εργαλεία πλαστογράφησης, πληθώρα φωτογραφιών τύπου διαβατηρίου και ταυτότητας, 560 ευρώ και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στους δράστες, ενώ σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για πλαστογραφία πιστοποιητικών, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος καθώς και για κατοχή ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτου προσώπου.

Loading