Εργαζόμενοι ΕΥΑΘ: «Ε, όχι και το νερό!»

Ανοιχτή συνάντηση με πολίτες της Θεσσαλονίκης διοργανώνουν οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ, τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου, στις 19:00, με θέμα τη «συνέχιση του αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού».

Το ανοικτό κάλεσμα στους πολίτες της Θεσσαλονίκης απευθύνουν το «SOSτε Το Νερό», το «Σωματείο Εργαζομένων της ΕΥΑΘ», η «Καλλιστώ» και οι «Water Warriors», με σύνθημα το «ε, ΟΧΙ και το νερό!” και τίτλο «100 δράσεις κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ».

Τους κινητοποίησε η ένταξη στο Υπερταμείο

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι εμπλεκόμενες ομάδες, «τέσσερα χρόνια μετά το εμβληματικό Δημοψήφισμα του 2014 κατά της πώλησης του νερού, η απειλή της ιδιωτικοποίησής του επανέρχεται στο προσκήνιο με την πρόσφατη ένταξη της ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο».

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση αναφέρουν ότι «δεν θα επιτρέψουμε την πώληση του νερού σε ιδιώτες» και καλούν τους πολίτες στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, για «να ενημερωθούμε και να οργανώσουμε μαζί τις δράσεις αυτές και να συνεχίσουμε μαζί τον αγώνα για το αυτονόητο: Το νερό της Θεσσαλονίκης είναι ΚΟΙΝΟ ΑΓΑΘΟ, ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ, ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ!».

Νωρίτερα ανοίγουν τα γραφεία της

Εντωμεταξύ, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της ΕΥΑΘ, από την προσεχή Δευτέρα (5/2), τα γραφεία της εταιρείας σε Εγνατία και Βαρδάρι θα ανοίγουν μισή ώρα νωρίτερα, δηλαδή στις 7.30 π.μ. αντί για τις 8 π.μ. Στόχος είναι η διευκόλυνση των καταναλωτών και η καλύτερη εξυπηρέτησή τους.

Παράλληλα, η ΕΥΑΘ υπενθυμίζει ότι το υποκατάστημά της στο Βαρδάρι έχει μετακινηθεί στην 26ης Οκτωβρίου 26, απέναντι από τα δικαστήρια. Στους νέους χώρους του, εκτός από πληρωμές λογαριασμών, παρέχονται υπηρεσίες όπως μεταβιβάσεις υδροληψιών, έλεγχοι, ένταξη σε κοινωνικό ή ειδικό τιμολόγιο και ανανέωσή τους, διακανονισμοί, διακοπές ή επανασυνδέσεις υδροδότησης κ.ά. Προς το παρόν, δεν παρέχεται η υπηρεσία σύνταξης συμβολαίων υδροληψίας.

Loading