Επανέρχονται στο ΚΑΣ οι Βρετανοί για γυρίσματα στο Σούνιο

Επιμένουν οι Βρετανοί να ξεκινήσουν γυρίσματα στο Σούνιο για λογαριασμό της τηλεοπτικής σειράς «Η μικρή τυμπανίστρια» και για αυτό το λόγο η εταιρεία παραγωγής επανέρχεται στο ΚΑΣ με νέα πρόταση για μειωμένες ώρες κινηματογραφικών λήψεων στο Σούνιο.

Η σειρά του BBC βασίζεται στο έργο του γνωστού συγγραφέα Τζον Λε Καρέ, «Η Μικρή Τυμπανίστρια», σε σκηνοθεσία του Νοτιοκορεάτη σκηνοθέτη Παρκ Τσαν Γουκ.

Γιατί απορρίφθηκε το πρώτο αίτημα

Το αρχικό αίτημα των Βρετανών είχε απορριφθεί από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο γιατί θεωρήθηκε από τα μέλη του ότι θα προκαλούσε αναστάτωση στην ασφάλεια και εύρυθμη λειτουργία του χώρου κατά την περίοδο των διακοπών του Πάσχα, που αναμένεται έντονη τουριστική κίνηση».

Οι εναλλακτικές προτάσεις

Οι εναλλακτικές προτάσεις που αναπτύχθηκαν παρουσία και εκπροσώπου της παραγωγού εταιρείας, δεν ήταν ικανοποιητικές και τα μέλη δεν αποδέχτηκαν την πρόταση ως είχε. Για τον λόγο αυτό, η υπουργός Πολιτισμού, πριν την κοινοποίηση της ως άνω γνωμοδότησης προς την εταιρεία, «προέτρεψε την εταιρεία παραγωγής να καταθέσει νέα πρόταση με μειωμένο αριθμό ωρών για την κινηματογράφηση ή κατανομή των γυρισμάτων σε περισσότερες από μία ημέρες» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.

 

Loading