Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο Αρτέμης Σώρρας

Στο γραφείο του ανακριτή αναμένεται να βρεθεί σε λίγη ώρα ο Αρτέμης Σώρρας, ιδρυτής της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις», ο οποίος επί μεγάλου χρονικού διαστήματος κρύβονταν από τις ελληνικές αρχές, που τον συνέλαβαν την περασμένη εβδομάδα.

Το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί για την υπόθεση του, αλλά και επτά ακόμη ατόμων, περιλαμβάνει τα αδικήματα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης, της απόπειρας απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου και τραπεζών με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς επίσης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Δεν είναι όμως μόνο αυτά. Καθώς η ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί περιλαμβάνει επίσης και μια σειρά πλημμελημάτων όπως τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, της πρόκλησης ή διέγερσης σε διάπραξη κακουργημάτων ή πλημμελημάτων κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Να σημειωθεί, ότι η δικαιοσύνη άνοιξε τον φάκελο του Σώρρα μετά το μπάχαλο που δημιουργήθηκε στις εφορίες με τους οπαδούς του και τα μέλη της οργάνωσης, τα οποία αρνούνταν να καταβάλουν τις οφειλές τους σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, επικαλούμενοι με εξώδικα συμψηφισμό των χρεών τους με τα 600 δισ. ευρώ που φέρονταν να κατέχει σε ομόλογα τράπεζα της Ανατολής.

“Κρυβόμουν γιατί κινδυνεύει η ζωή μου”

Σ’ ό,τι αφορά την υπερασπιστική του γραμμή, ο Αρ. Σώρρας υποστηρίζει πως όλο αυτό το διάστημα δεν κρύβονταν από τις αρχές για το ζήτημα της απάτης, αλλά γιατί κινδύνευε η ζωή του.

Μάλιστα η οργάνωση της οποίας ηγείτο εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία χαρακτηρίζει τη δίωξη σε βάρος του ιδρυτή της πολιτική και που έχει ως στόχο «τον αφανισμό του ίδιου και του έθνους των Ελλήνων» ενώ τη συνδέει και με το «ξεπούλημα της Μακεδονίας».

Στην ίδια ανακοίνωση υπάρχει και κάλεσμα στα μέλη της οργάνωσης ώστε να συμπαρασταθούν στον δικαστικό αγώνα του Αρτέμη Σώρρα.

Loading