ΕΛ.ΑΣ.: Παρέλαβε 22 νέα οχήματα και ανανεώνεται

Σημαντική ημέρα η σημερινή για την ΕΛ.ΑΣ. καθώς παρέλαβε 22 νέα λεωφορεία 20 θέσεων τα οποία θα διατεθούν για την αστυνόμευση απομακρυσμένων περιοχών.

Τα 22 νέα λεωφορεία αποτελούν το πρώτο βήμα στην προσπάθεια ανανέωσης του στόλου της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία πραγματοποιείται στο μεγαλύτερο μέρος με ευρωπαϊκά κονδύλια από το ΕΣΠΑ, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασφάλειας και διάφορα άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα, συνολικού ύψους περίπου 43 εκατομμυρίων ευρώ.

Η ΕΛ.ΑΣ. ανανεώνει το στόλο τους

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναμένεται να καλύψει το 11% των αυτοκινήτων που χρειάζεται η Ελληνική Αστυνομία, ώστε να αποσυρθούν τα οχήματα που πλέον είναι άχρηστα καθώς έχουν ξεπεράσει τα όριά τους.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, με τα 43.000.000 ευρώ θα αγοραστούν συνολικά 1.388 οχήματα διαφόρων τύπων, που θα διατεθούν στις αστυνομικές υπηρεσίες για τις ανάγκες αστυνόμευσης, της προστασίας των συνόρων και της οδικής ασφάλειας.

Πως θα μοιραστούν τα κονδύλια

Σε αυτά περιλαμβάνονται συγκεκριμένα 631 επιβατηγά, 408 επιβατηγά τύπου SUV, 43 λεωφορεία, 88 μοτοσυκλέτες, 49 οχήματα τύπου VAN, 80 οχήματα μεταφοράς προσωπικού, 66 ειδικά οχήματα τροχαίας, 18 οχήματα μεταγωγών, και 5 γερανοφόρα οχήματα.

Η υλοποίηση του προγράμματος θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2019.

Loading