ΕΛΤΑ: Απειλούν ταχυδρόμους με απόλυση

Το νέο μοντέλο διανομής που έχουν αρχίσει να εφαρμόζουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία αποτελούν μέχρι στιγμής, πηγή αντιπαράθεσης με την διοίκηση της δημόσιας επιχείρησης να απειλεί με απολύσεις εργαζόμενους ταχυδρόμους, σε περίπτωση που οι τελευταίοι αρνηθούν να υλοποιήσουν το νέο πλάνο.

Μάλιστα αν και υπήρχε η δέσμευση απλό πλευράς Οργανισμού, για διαβούλευση σχετικά με το νέο τρόπο διανομής, εν’ τούτοις αυτό όχι μόνο δεν έγινε, αλλά οι καταγγελίες που έχουν γίνει κάνουν λόγο και για πρωτοφανή εκβιασμό των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ.

Ανακοίνωση από το Εργατοϋπαλλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Για το ίδιο αυτό ζήτημα, ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το οποίο «καταγγέλλει την προσπάθεια εκφοβισμού και τις απειλές κατά των εργαζομένων και καλεί τη διοίκηση των ΕΛΤΑ να αναθεωρήσει τη στάση της και να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου, προκειμένου να συνταχθεί το σχέδιο του νέου τρόπου διανομής που θα κινείται προς την κατεύθυνση της καλύτερης εξυπηρέτησης του πολίτη και της βελτίωσης της εικόνας του ταχυδρομείου».

Και η ανακοίνωση καταλήγει πως…«οι εργαζόμενοι δεν είναι μόνο τους. Το ΕΚΘ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των συναδέλφων στα ΕΛΤΑ και δηλώνει πως ο εκβιασμός, ο εκφοβισμός και οι απειλές για πειθαρχικές διώξεις δεν πρόκειται να περάσουν. Όλοι μαζί οι εργαζόμενοι δηλώνουμε την αντίθεσή μας στις παράλογες και αντεργατικές πρακτικές που ως στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους».

Loading