Ελληνικές επιχειρήσεις στις ΗΠΑ με τη στήριξη της ΔΕΘ-Helexpo

Στις ΗΠΑ μετέβη προ ολίγων ημερών η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo. Στόχος του ταξιδιού των διοικούντων τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ήταν τόσο η προσέλκυση αμερικανικών επιχειρήσεων στην 83η ΔΕΘ, όσο και η ανάπτυξη νέων εκθεσιακών συνεργασιών, προς όφελος των πλέον δυναμικών και εξωστρεφών κλάδων της ελληνικής οικονομίας.

Τιμώμενη χώρα οι ΗΠΑ

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι ΗΠΑ παίρνουν τη… σκυτάλη από την Κίνα και αποτελούν την τιμώμενη χώρα στην επόμενη ΔΕΘ. Ως εκ τούτου, εντείνονται οι επαφές με αμερικανικούς φορείς και επιχειρήσεις, που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην έκθεση, αλλά και να επεκτείνουν την παρουσία τους στην Ελλάδα.

Αρχικά, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας, και ο Διευθύνων Σύμβουλος, Κυριάκος Ποζρικίδης, βρέθηκαν στο Λος Άντζελες, όπου είχαν επαφές με εταιρείες χημικών, τεχνολογίας, πληροφορικής και ενέργειας. Επίσης, τα δύο στελέχη είχαν ενημερωτική συνάντηση με μέλη του American Hellenic Council of California.

Επίσκεψη στο Σαν Φρανσίσκο

Παράλληλα, η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo ταξίδεψε και το Σαν Φρανσίσκο, όπου συζητήθηκε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον –αδελφοποιημένο με τη Θεσσαλονίκη- δήμο της αμερικανικής μεγαλούπολης.

Στο εκθεσιακό κέντρο της περιοχής πραγματοποιήθηκαν επαφές με τον φορέα Specialty Food Association (SFA), ο οποίος συνενώνει κάτω από την στέγη του επιχειρηματίες, εισαγωγείς, διανομείς, εμπόρους και ειδικούς, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην αγορά specialty foods με τζίρο 127 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2016.

Στο πλαίσιο της Winter Fancy Food Show που διοργάνωσε ο SFA, συμφωνήθηκε να οργανωθεί επιχειρηματική αποστολή αμερικανικών επιχειρήσεων του κλάδου των τροφίμων στην 83η ΔΕΘ. Παράλληλα, ο SFA θα έχει παρουσία και στο επίσημο περίπτερο των ΗΠΑ, με θέμα την τεχνολογία στα τρόφιμα.

Τιμώμενη χώρα η Ελλάδα στη Νέα Υόρκη

Αντίστοιχα, θα υπάρξει αποστολή ελληνικών βιομηχανιών τροφίμων στη Summer Fancy Food Show, η οποία θα διεξαχθεί από τις 30 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου στη Νέα Υόρκη, με Τιμώμενη Χώρα την Ελλάδα.

Μάλιστα, η ΔΕΘ-Helexpo υπέγραψε και Μνημόνιο Συνεργασίας με τον SFA, το οποίο αφορά και την προώθηση των ελληνικών προϊόντων στην αγορά των ΗΠΑ.

Loading