Δυναμική παρουσία της ΠΚΜ στην Agrotica

Δυναμική παρουσία στην 27η Agrotica αναμένεται να έχουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της ΠΚΜ. Η Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων πραγματοποιείται από σήμερα (1/2) έως και τις 4 Φεβρουαρίου στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-HELEXPO, στη Θεσσαλονίκη.

Οι στόχοι της ΠΚΜ

Όπως αναφέρει η Περιφέρεια, στόχο της συμμετοχής της αποτελεί η ανάδειξη της ποιότητας και της μοναδικότητας των προϊόντων της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και η ενημέρωση των επισκεπτών για τα αγροτικά και αγροδιατροφικά προγράμματά της.

«Κεφαλαιοποιούμε την ισχυρή δυναμική της αγροτικής οικονομίας στην περιοχή μας και κατακτούμε το στόχο που θέσαμε εξαρχής, τη σύνδεση δηλαδή των ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων της Κεντρικής Μακεδονίας με τον τουρισμό, προκειμένου να ενισχύσουμε τους παραγωγούς και να τονώσουμε τις τοπικές επιχειρήσεις της περιοχής μας», αναφέρει σχετικά.

Τζιτζικώστας: «Να προβάλλουμε τον πλούτο μας»

«Με τη συμμετοχή μας σε μεγάλες αγροτικές εκθέσεις, όπως η Agrotica, αναδεικνύουμε στοχευμένα την αγροτική παραγωγή της Κεντρικής Μακεδονίας και προβάλλουμε τον πλούτο και την ποιότητα των αγροτικών μας προϊόντων και των τοπικών επιχειρήσεων του κλάδου», τόνισε ο Περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Αξιοποιούμε την πανελλαδική πρωτιά της Περιφέρειάς μας στην αγροτική παραγωγή και τις εξαγωγές τροφίμων και ενισχύουμε αποφασιστικά την αγροτική επιχειρηματικότητα, προκειμένου να καταστήσουμε τα αγροτικά μας προϊόντα πιο ανταγωνιστικά και πιο αναγνωρίσιμα τόσο στις ελληνικές όσο και στις διεθνείς αγορές», συμπλήρωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Παπάς: «Δυνατότητα για συναντήσεις και συμφωνίες»

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας, Φάνη Παπάς, η ΠΚΜ επενδύει σε εκθέσεις όπως η Agrotica, «για τις πολλαπλές δυνατότητες που παρέχει για απευθείας συναντήσεις και οικονομικές-εμπορικές συμφωνίες εκπροσώπων του αγροτικού τομέα με αντίστοιχους εκπροσώπους αγορών του εξωτερικού».

«Παράλληλα, εφαρμόζουμε ολοκληρωμένο σχέδιο αλλαγής των δεδομένων και των συνθηκών σε όλη την αλυσίδα της αγροδιατροφής στην Κεντρική Μακεδονία. Ήδη, έχουν προχωρήσει σημαντικά οι πρωτοβουλίες της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, το ‘καλάθι προϊόντων’ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και η μακεδονική κουζίνα, το μεγάλο μας στοίχημα για την επόμενη τριετία σε επίπεδο εξωστρέφειας και καθετοποίησης της παραγωγής μας», πρόσθεσε ο κ. Παπάς.

Η μεγαλύτερη έκθεση του κλάδου

Η Agrotica αποτελεί τη μεγαλύτερη εκθεσιακή εκδήλωση του κλάδου της αγροτικής οικονομίας των Βαλκανίων και της ΝΑ Μεσογείου. Σύμφωνα με τη ΔΕΘ-HELEXPO, μάλιστα, η έκθεση είναι «sold out», με όλο το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης να αξιοποιείται για τις ανάγκες της. Οι εκθέτες ανέρχονται σε 1.950 από 45 χώρες, έναντι 1.503 το 2016 και 1.349 το 2014.

Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης είναι: Πέμπτη, Παρασκευή και Κυριακή (10:00-19:00) και Σάββατο 10:00-20:00.

Loading