Διαψεύδει με απάντηση το Λιμενικό σε άρθρο για τον θάνατο 4χρονης

Απάντηση σε δημοσίευμα ξένου ειδησεογραφικού πρακτορείου σύμφωνα με το οποίο αλλοδαπός καταγγέλλει ότι χειρισμοί ελληνικού περιπολικού σκάφους είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 4χρονης, δίνει το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Όπως σημειώνει, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Σάμου εντοπίστηκε από πλωτό περιπολικό του σκάφος με μετανάστες εντός τουρκικών χωρικών υδάτων.

Σύμφωνα με το Λιμενικό και την απάντηση που έδωσε, άμεσα και όπως προβλέπεται από τη Διεθνή Σύμβαση περί Έρευνας και Διάσωσης, ενημερώθηκαν οι τουρκικές Αρχές μέσω των θεσμοθετημένων διαύλων επικοινωνίας των δύο επιχειρησιακών κέντρων Ελλάδας-Τουρκίας (JRCC Piraeus-MRCC Ankara) και στην περιοχή έσπευσε έγκαιρα σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής, το οποίο, αφού αρχικά προέβη στον εντοπισμό και την περισυλλογή των επιβαινόντων από το εν λόγω σκάφος, στη συνέχεια τους αποβίβασε στις τουρκικές ακτές, χωρίς να δηλωθεί στις ελληνικές Αρχές αγνοούμενος.

Κοντά στην οριογραμμή

Το λιμενικό αναφέρει ότι στην περιοχή καθ’ όλη τη διάρκεια του περιστατικού παρέμειναν κοντά στην οριογραμμή πλωτό σκάφος του, καθώς και αντίστοιχο της Frontex, για τυχόν παροχή συνδρομής. Δηλώνει, τέλος, ότι το σκάφος μεταφοράς των μεταναστών (φουσκωτό 6-7 μέτρων) παρασύρθηκε χωρίς επιβαίνοντες εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, όπου και ρυμουλκήθηκε από σκάφος της Frontex στη Σάμο.

Δείτε επίσης: Γιατί προτείνουν στον Τσίπρα εκλογές στις 14 Απριλίου!

Loading