Από επιπλοκές του ιού της γρίπης τύπου Β κατέληξε ο Στέλιος Σκλαβενίτης

Από επιπλοκές του ιού της γρίπης τύπου Β κατέληξε ο επιχειρηματίας Στέλιος Σκλαβενίτης, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε το νοσοκομείο «Υγεία» για το θάνατό του.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο Στυλιανός Σκλαβενίτης προσήλθε εκτάκτως στα Εξωτερικά Ιατρεία του «Υγεία» στις 31/03/2018 και ώρα 22:00 λόγω οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας.

Μεταφέρθηκε άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) όπου διεγνώσθη σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας (ARDS) επί εδάφους λοίμωξης από τον ιό της γρίπης τύπου Β.

Παρά τη φαρμακευτική και μηχανική υποστήριξη, ανέπτυξε σύνδρομο πολυοργανικής ανεπάρκειας και κατέληξε λόγω ενδοπνευμονικής αιμορραγίας στις 07:18 της επόμενης ημέρας.

Κ. Μητσοτάκης: «Υπόδειγμα για όλον τον επιχειρηματικό κόσμο»

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, για την απώλεια του επιχειρηματία Στέλιου Σκλαβενίτη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Στέλιος Σκλαβενίτης δεν ήταν μόνον ένας νέος και δυναμικός επιχειρηματίας που κατόρθωσε να κρατήσει όρθια την εταιρία του σε ένα χώρο που κατεξοχήν επλήγη από την κρίση.

Το γεγονός ότι στάθηκε δίπλα στους εργαζομένους του σε πολύ δύσκολους καιρούς, διατηρώντας τις θέσεις εργασίας τους, τον καθιστά υπόδειγμα για όλον τον επιχειρηματικό κόσμο.

Θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη για τον τόσο πρόωρο θάνατό του και τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Loading