Αποστόλου: “Η παραγωγική ανασυγκρότηση περνά μέσα από την κάνναβη”

Κυρίαρχο μέσο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας θεωρεί τη χρήση της φαρμακευτικής κάνναβης ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου. Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινό”.

Ο αρμόδιος Υπουργός τόνισε πως υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για επενδύσεις στον κλάδο της φαρμακευτικής κάνναβης, ενώ αποκάλυψε ότι σε συννενόηση με τα συναρμόδια υπουργεία (Αγροτικής Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης, Υγείας) ολοκληρώνεται η αιτιολογική έκθεση για τη νομοθετική πρωτοβουλία που δίνει δυνατότητες για την καλλιέργεια της  με πολύ αυστηρά πλαίσια ελέγχου σε όλη τη λειτουργία.

Εν αναμονή της νομοθετικής ρύθμισης

Όπως αποκάλυψε ο υπουργός, συνέχεια έχει η ολοκλήρωση της διαδικασίας για την οποία θα πρέπει να βρεθούν σε διαβούλευση για όσο χρειαστεί και όταν έρθει η νομοθετική ρύθμιση να καλέσουν όλους τους ενδιαφερόμενους επενδυτές προκειμένου να κάνουν τα απαραίτητα για να προχωρήσει η διαδικασία.

Εντύπωση έχει προκαλέσει πάντως το γεγονός, ότι ο αρμόδιος υπουργός δίνει ιδιαίτερη βάση σε αυτήν την παραγωγή, καθώς εκτιμά πως θα μπορούσε να παίξει κυρίαρχο ρόλο στην ανασυγκρότηση της χώρας. Συμπέρασμα που απέκτησε καθώς έχει διάφορες επαφές με επενδυτές, διαπιστώνοντας ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον σε όλη την Ευρώπη.

Loading