Απεργείς στον δημόσιο τομέα; Δεν γίνεσαι προϊστάμενος!

Προσωρινή ανατροπή πέτυχε η ΑΔΕΔΥ στην τροπολογία Γεροβασίλη σύμφωνα με την οποία εφόσον απεργείς στον δημόσιο τομέα δεν γίνεσαι προϊστάμενος! 

Με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων η ΑΔΕΔΥ κέρδισε την προσωρινή διαταγή κατά της τροπολογίας Γεροβασίλη με την οποία απέκλειε υπαλλήλους που απεργούσαν από την διαδικασία επιλογής προϊσταμένων.

Με απόφαση του το Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων  διατάσσει το ΤΕΙ Ηπείρου να κάνει δεκτή την αίτηση υπαλλήλου που διεκδικεί θέση ευθύνης μέχρι να κριθεί η κύρια αίτηση την οποία έχει  υποβάλλει η ΑΔΕΔΥ κατά της αξιολόγησης με το σκεπτικό ότι είναι αντισυνταγματική.

Πρώτη νίκη της ΑΔΕΔΥ

Πρόκειται για μια πρώτη νίκη των δημοσίων υπαλλήλων σε σχέση με την επίμαχη τροπολογία η οποία κατά την ΑΔΕΔΥ είναι «εκδικητική και αντεργατική». Πρόκειται για την  τροπολογία του περασμένου Σεπτεμβρίου που φέρει την υπογραφή της υπουργού Όλγας Γεροβασίλη και σύμφωνα με την  ΑΔΕΔΥ είναι «τροπολογία ανταπεργίας» που επιβάλλει ποινές σε όσους συμμετέχουν στην απεργία κατά της αξιολόγησης.

Με βάση αυτή την τροπολογία το ΤΕΙ Ηπείρου απέκλεισε υπάλληλο επειδή απεργούσε και δεν είχε αξιολογήσει υφισταμένους του. Η ΑΔΕΔΥ προσέφυγε σχετικά στο Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων το οποίο με προσωρινή διαταγή  του ανέστειλε τον αποκλεισμό του υπαλλήλου διατάσσοντας την συμμετοχή του στην διαδικασία επιλογής προϊσταμένου στα επόμενα στάδια της διαδικασίας επιλογής. Χωρίς όμως – σύμφωνα με την απόφαση- να ΄του παρέχονται περαιτέρω   δικαιώματα από τυχόν επιλογή του , πριν κριθεί το βάσιμο της αιτήσεως ακυρώσεως που εκκρεμεί.

 

Loading