Απαγωγή Παπαγεωργίου: Ξέσπασε στο δικαστήριο η μητέρα του Μάριου

Σε κλίμα έντασης συνεχίστηκε στο Εφετείο η δίκη των κατηγορουμένων για την απαγωγή, στις 9 Αυγούστου του 2012 από το Παλαιό Φάληρο, και τη δολοφονία στη συνέχεια, του νεαρού Μάριου Παπαγεωργίου. Η σορός του άτυχου νέου δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα.

Συγκλονιστική ήταν η κατάθεση της μητέρας του θύματος, Βαρβάρας Θεοδωράκη, που ολοκληρώθηκε σήμερα. Δεν ήταν λίγες οι φορές που η τραγική μητέρα ξεσπούσε σε λυγμούς κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της.

Ολοκληρώνοντας η γυναίκα απευθύνθηκε στο βασικό κατηγορούμενο, ο οποίος μάλιστα ήταν… οικογενειακός φίλος και συμβούλευε την οικογένεια πώς να κινηθεί με τους απαγωγείς.

«Δολοφόνε, αλήτη. Ο Θεός υπάρχει και θα τιμωρήσει εσένα και τα παιδιά σου. Δολοφόνε», ήταν τα λόγια που του απηύθυνε η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου, πριν βγει υποβασταζόμενη από τη δικαστική αίθουσα.

Στο δικαστήριο κατέθεσε ακόμα ο ξάδελφος του Μάριου, ο οποίος υποστήριξε ότι όταν οι απαγωγείς ζήτησαν λύτρα, ο 73χρονος κατηγορούμενος προσπαθούσε να αποτρέψει την οικογένεια να ενημερώσει την αστυνομία:

«Με την καθοδήγηση του κατηγορουμένου, η μητέρα του Μάριου πήρε την απόφαση να δανειστεί το ποσό που της ζητούσαν οι απαγωγείς. Μας είπε ο κατηγορούμενος “μην το πείτε σε κανέναν, δεν θα πάτε στην αστυνομία”. Επειδή η μητέρα του Μάριου δεν είχε συμπληρώσει το ποσό, ο κατηγορούμενος της έλεγε “κοίτα να δεις και οι απαγωγείς άνθρωποι είναι, μπορούν να δώσουν μια προθεσμία 10-15 ημερών”. Την επόμενη μέρα, την πήραν οι απαγωγείς τηλέφωνο και της είπαν το ίδιο».

Ο μάρτυρας, κ. Νικολούτσος, ο οποίος, όπως είπε, είχε δει καραμπίνες στο σπίτι του κατηγορούμενου, επισήμανε την προσπάθεια του 73χρονου να καθησυχάσει την οικογένεια ότι όλα θα πήγαιναν καλά. Κάτι το οποίο στη συνέχεια του δημιούργησε υποψίες.

«Να φύγει από μόνος του αποκλείεται. Δεν είχε λόγο. Μία χαρά περνούσε. Ο Μάριος ήθελε να ζήσει. Κάναμε σχέδια για τις διακοπές», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Φίλος του Μάριου, που κατέθεσε στο δικαστήριο, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο 26χρονος δεν έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών. Λίγο αργότερα, ο κατηγορούμενος σηκώθηκε από τη θέση του και τον ρώτησε:

-Εσύ δεν είσαι που μου έδωσες κλωτσιά στο πρωτόδικο δικαστήριο;

-Ναι. Και λίγες έφαγες. Το παιδί πού το έχεις;

Το δικαστήριο διέκοψε για μεθαύριο, αφού προηγουμένως, μετά από αίτημα της πολιτικής αγωγής, διέταξε τη βίαιη προσαγωγή μάρτυρα που φέρεται να συμμετείχε στη μεταφορά της σορού.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα ο 73χρονος κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, ενώ η συγκατηγορούμενη σύζυγός του σε κάθειρξη 18ετών.

Εκτός από τους δυο βασικούς κατηγορούμενους, το δικαστήριο έκρινε ένοχους για την εμπλοκή τους στην υπόθεση ακόμη τέσσερις κατηγορουμένους και τους καταδίκασε σε ποινές από 2 έως 6 χρόνια κάθειρξη με αναστολή. Δυο κατηγορούμενοι αθωώθηκαν.

Loading