Αθώοι νυν και τέως δήμαρχος Παύλου Μελά για καταπάτηση του «Καρατάσιου»

Αθώοι κρίθηκαν από το εδώλιο του Β΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης ο νυν και ο πρώην δήμαρχος Παύλου Μελά, οι οποίοι κατηγορούνταν για παράνομη καταπάτηση του πρώην στρατοπέδου «Καρατάσιου».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο πρόκειται για έκταση 120 στρεμμάτων από τα 689 του πρώην στρατοπέδου, τα οποία είχαν παραχωρηθεί το 2005 στον τότε δήμο Πολίχνης προκειμένου να δημιουργηθούν διοικητικές και κοινωνικές υποδομές.

Έχοντας την έκταση στην κυριότητά της η δημοτική αρχή προχώρησε σε έργα και αναπλάσεις, μέχρι το 2012 όταν και ανακλήθηκε η απόφαση παραχώρησης και το Ταμείο Εθνικής Άμυνας «κάθισε» στο εδώλιο του κατηγορούμενου τόσο τον πρώην δήμαρχο Πολίχνης Διαμαντή Παπαδόπουλο, όσο και τον νυν δήμαρχο του «Καλλικρατικού» πλέον δήμου Παύλου Μελά κ. Δημήτρη Δερμουτζίδη.

«Έχουμε εγκατασταθεί νόμιμα»

«Δεν αμφισβητούμε την κυριότητα του στρατοπέδου, αλλά έχουμε εγκατασταθεί νόμιμα κι έχουμε προχωρήσει με νόμιμη διαδικασία στη δημιουργία κοινωφελών εγκαταστάσεων για τους δημότες. Επειδή υπάρχει διχογνωμία σχετικά με την κυριότητα του χώρου, από τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών, αναμέναμε εκ μέρους τους τη λήψη οριστικών αποφάσεων οι οποίες όμως δεν ελήφθησαν μέχρι σήμερα. Γι’ αυτό το λόγο και δεν έχει συνταχθεί πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής σε βάρος μας αλλά ούτε και έγινε κάποια εξωστική ενέργεια. Όλο αυτό το διάστημα, όλες αυτές οι δράσεις είχαν διπλό περιεχόμενο: αφενός εξυπηρετούσαν τις πιεστικές ανάγκες των κατοίκων του δήμου για καθαρό αέρα, για χώρους άθλησης και αναψυχής, και αφετέρου προστάτευαν τον ίδιο το χώρο από πυρκαγιές και άλλου είδους καταστροφές», ισχυρίστηκαν, απολογούμενοι στο δικαστήριο, οι Δημήτρης Δεμουρτζίδης και Διαμαμτής Παπαδόπουλος.

«Δεν στοιχειοθετείται η υπόσταση του αδικήματος»

Στην αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας τόνισε πως δεν στοιχειοθετείται η αντικειμενική υπόσταση του αδικήματος, επισημαίνοντας ότι η κυριότητα της έκτασης αμφισβητείται από δύο υπουργεία, ενώ ζήτησε την απαλλαγή τους, πρόταση με την οποία συντάχθηκε η έδρα και τους αθώωσε.

Loading