Αθήνα: Επίθεση Ρουβίκωνα σε βρετανική ΜΚΟ

Τα γραφεία μεγάλης βρετανικής εταιρείας ΜΚΟ στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην πλατεία Βικτωρίας χτύπησε πριν από λίγο η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας.

Τα μέλη της ομάδας προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σπάζοντας γραφεία και υπολογιστές, πέταξαν μπογιές σε ένδειξη διαμαρτυρίας για σκάνδαλο κακοποίησης ανηλίκου.

Σύμφωνα με την αστυνομία η επίθεση του Ρουβίκωνα σχετίζεται με την επίσκεψη του πρίγικιπα της Ουαλίας, Καρόλου στην Ελλάδα.

«Ένδειξη αλληλεγγύης στα κακοποιημένα άτομα»

Σε ανάρτηση που έκανε η αναρχική συλλογικότητα σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους προχώρησε στην σημερινή επίθεση.

«Η Οxfam αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες Μ. Κ. Ο του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι συνεργαζόμενη της Unicef και έργο της είναι να παρέχει σίτιση, τροφή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα παιδιά των χωρών του Τρίτου Κόσμου. Τουλάχιστον, έτσι διατείνεται η ίδια. Τον τελευταίο καιρό η παγκόσμια κοινή γνώμη έχει συγκλονιστεί από ένα σκάνδαλο παιδεραστίας στο οποίο εμπλέκονται δεκάδες μέλη της Οxfam.

Επιπλέον, 22 στελέχη καταγγέλθηκαν ότι παρενόχλησαν ανήλικα παιδιά μέσα στο 2017 με συνολικά 87 καταγγελίες.

Η επίθεση αυτή ήταν μια ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης σε όλα αυτά τα άτομα, ενήλικα και ανήλικα που κακοποιήθηκαν και μια έμπρακτη εναντίωση στα σκουπίδια της Oxfam».

Loading