Αγωνία για τους εργαζόμενους του MEGA

Στις 3:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των εργαζομένων του Mega με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη προκειμένου να συζητηθεί το τί μέλλει γενέσθαι -καθώς οι μέτοχοι του καναλιού ανακοίνωσαν χθες πως δεν σκοπεύουν να διεκδικήσουν μία από τις επτά τηλεοπτικές άδειες. 

Από χθες, μετά την εξέλιξη αυτή, οι εργαζόμενοι βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του σταθμού και συσκέπτονται προκειμένου να αποφασίσουν για τις επόμενες κινήσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής φακέλων για διεκδίκηση τηλεοπτικών αδειών λήγει σήμερα το μεσημέρι και εάν το κανάλι δεν μείνει «ζωντανό», το σήμα του θα διακοπεί στις 28 Φεβρουαρίου.

Ηδη χθες οι εργαζόμενοι ετοίμασαν κάρτες στις οποίες αναγράφεται κείμενο διαμαρτυρίας ενώ έγινε προσπάθεια για μετάδοση ζωντανής εκπομπής κατά την διάρκεια της οποίας θα ενημέρωναν το τηλεοπτικό κοινό για όσα συμβαίνουν και για την προσπάθειά τους να μείνει το Mega ανοιχτό. Κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό και σύμφωνα με πληροφορίες γίνονται προσπάθειες για να βγει απόψε ζωντανή εκπομπή.

Σε χθεσινή ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι αναφέρουν:

“Αυτές τις ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη ένα έγκλημα σε βάρος 420 εργαζομένων του MEGA. Δημοσιογράφοι, Τεχνικοί και Διοικητικοί υπάλληλοι στήριξαν απλήρωτοι εδώ και 2 χρόνια το κανάλι προκειμένου να μην κλείσει. Τώρα αποκαλύπτεται ότι εξαπατήθηκαν.

Στα ταμεία των τραπεζών συσσωρεύθηκαν 50 εκ. ευρώ από διαφημίσεις, όμως οι μέτοχοι του καναλιού αποφάσισαν να μην συμμετέχουν στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. To MEGA οδηγείται σε ξαφνικό θάνατο.

Οι μέτοχοι του MEGA και η κυβέρνηση οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους έστω και την ύστατη στιγμή. 420 εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους τίθενται σε άμεσο κίνδυνο”.

Loading