Έρευνα: Οι Έλληνες κάνουν σεξ λόγω… Σκοπίων!

Το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων δεν επηρέασε μόνο την πολιτική ατζέντα, αλλά και τη συχνότητα με την οποία οι Έλληνες κάνουν… σεξ. Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζει μελέτη του του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, το οποίο συμπέρανε πως η αναθέρμανση του ζητήματος… αναθέρμανε και τις ερωτικές σχέσεις στη χώρα μας.

«Το ηθικό των Ελλήνων ανεβαίνει, εκτοξεύοντας, όμως, το ανήθικο της κρεβατοκάμαρας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Κωσταντινίδης, πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, υποστηρίζοντας πως όντες «δέσμιοι της διαπραγμάτευσης και του πατριωτισμού, εκτονώσαμε την αγωνία και το πάθος μας, κάνοντας περισσότερο σεξ».

Τα στοιχεία της έρευνας

Τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Ανδρολογικό Ινστιτούτο για τον τελευταίο μήνα και παρουσιάστηκαν από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δείχνουν πως τα πολιτικά πάθη έχουν άμεση επίδραση και στα πάθη της κρεβατοκάμαρας, καθώς διπλασίασαν τον αριθμό των σεξουαλικών επαφών, ενώ το σεξ ήταν μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις πιο «άγριο» από άλλες φορές.

Στην εν λόγω έρευνα συμμετείχαν 1.000 άτομα με τηλεφωνικές συνεντεύξεις, διαδικτυακά ερωτηματολόγια και ζωντανές συνεντεύξεις πεδίου. Ως χρονικός ορίζοντας της έρευνας θεωρήθηκε ο τελευταίος μήνας και ως κριτήριο της διαφοράς του ερωτικού πάθους των Ελλήνων ορίστηκε η συχνότητα των σεξουαλικών επαφών ανά μήνα.

Διπλασιασμός των ερωτικών επαφών

«Σε παλιότερες έρευνες, τα στοιχεία έδειχναν έναν μέσο όρο επαφών έξι φορές τον μήνα. Σε αντίθεση με τον ‘καυτό’ αυτό μήνα, οπότε η ερωτική διάθεση διπλασιάστηκε στις 12 φορές. Η διαφορά είναι σαφής και χωρίς υποψία στατιστικού λάθους», εξηγεί ο χειρουργός ουρολόγος – ανδρολόγος και συνεργάτης του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, Χρήστος Φλιάτουρας.

Μάλιστα, τα ευρήματα προκαλούν εντύπωση ακόμη και στους ίδιους του ερευνητές, καθώς, όπως αναφέρουν, φαίνεται ότι βάσει ενός συγκεκριμένου μηχανισμού, «τα πατριωτικά αισθήματα, που θεωρούνται εν γένει ηθικά, ‘μπλέκονται’ με εκείνα που υπερισχύουν στην κρεβατοκάμαρα».

Η επιστημονική εξήγηση

Όσον αφορά το πώς εξηγείται επιστημονικά το φαινόμενο, ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου υποστηρίζει πως «στον ανθρώπινο εγκέφαλο οι διαδρομές της αγάπης και του μίσους είναι ίδιες. Ενώ, αντίθετο των δυο αυτών αισθημάτων, είναι η αδιαφορία. Υποψιαζόμαστε πως αυτή την περίεργη περίοδο, οι Έλληνες αγάπησαν πολύ τόσο το ταπεινό, το παρόν, όσο και το ένδοξο παρελθόν τους. Άρα, των Ελλήνων οι κοινότητες, με έντονα πάθη, θετικά και αρνητικά, πλησίασαν την κτηνώδη φύση, που είναι ο πυρήνας της σεξουαλικότητας».

Όπως ισχυρίζονται οι σεξολόγοι, το σεξ «δεν γίνεται με τον διανοούμενο εγκέφαλο, τον ερωτικό δηλαδή, αλλά με τον πρωτόγονο, άξεστο και αμόρφωτο ρινεγκέφαλο. Όλοι στο σεξ μεταμορφώνονται σε κτήνη. Ανθρώπινα, μεν, αλλά κτήνη».

Loading