Έκλεβαν αυτοκίνητα και πωλούσαν τα ανταλλακτικά

Έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση της ελληνικής αστυνομίας περισσότερες από 20 υποθέσεις κλοπών που αφορούσαν οχήματα από διάφορες περιοχές της Αθήνας, εξιχνιάστηκαν, καθώς από την έρευνα αποδείχθηκε ότι τα αυτοκίνητα κατέληγαν σε μάντρα της Θέρμης, αποσυρναμολογούνταν και στη συνέχεια πωλούνταν τα ανταλλακτικά τους.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν δύο άτομα ηλικίας 48 και 58 ετών, εναντίον των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία. Μάλιστα ο 58χρονος εκτίει ήδη ποινή φυλάκισης για τα αδικήματα της «συμμορίας», των «διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής», της «αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος», της «πλαστογραφίας» και της «νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα» .

Στη μάντρα βρέθηκαν ανταλλακτικά από τουλάχιστον 22 οχήματα

Σύμφωνα με πηγές από την αστυνομία οι φερόμενοι ως δράστες μαζί με συνεργό τους είχαν συστήσει συμμορία από τον Απρίλιο του 2014 μέχρι και τον Απρίλιο του 2017 έχοντας διαχωρίσει τους ρόλους τους, που είχαν ως στόχο την κλοπή ΙΧ, την αποσυρναμολόγηση και την πώληση των ανταλλακτικών τους, αφού προηγουμένως φρόντιζαν να καταστρέψουν τα στοιχεία ταυτοποίησης τους.

Κατά την έρευνα της αστυνομίας τέλος στην μάντρα πώλησης μεταχειρισμένων ανταλλακτικών αυτοκινήτων ιδιοκτησίας του 58χρονου, εντοπίστηκαν και κατασχέθιηκαν μεγάλος αριθμός ανταλλακτικών από τουλάχιστον 22 οχήματα.

Loading