Άρωμα Καλογρίτσα στο κλειστό πάρκινγκ του εφετείου Αθηνών

Άρωμα Καλογρίτσα στο κλειστό πάρκινγκ του εφετείου Αθηνών… Το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έχει παραλάβει ακόμη τους υπόγειους χώρους στάθμευσης που βρίσκονται κάτω από τα κτίρια του Εφετείου.

Ως εκ τούτου, οι εκατοντάδες δικηγόροι που στο πλαίσιο των επαγγελματικών τους υποχρεώσεων προσέρχονται καθημερινά στον Άρειο Πάγο, στο Εφετείο και το Ειρηνοδικείο Αθηνών (που βρίσκονται στον ίδιο χώρο) αδυνατούν να βρουν επαρκείς χώρους στάθμευσης.

Μάλιστα, επιβάλλεται πλήθος προστίμων από την τροχαία και τη δημοτική αστυνομία σε όσους σταθμεύουν τα δίκυκλά τους, τόσο επί της οδού Κυρίλλου Λουκάρεως, όσο και επί της οδού ∆έγλερη.

Για αυτόν το λόγο, ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός, με επιστολή του προς τον Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, ζητά την παρέμβασή του για τη χωροθέτηση χώρου ελεύθερης στάθμευσης δικύκλων στον Άρειο Πάγο, το Εφετείο και το Ειρηνοδικείο Αθηνών.

Από το περιεχόμενο της επιστολής Βερβεσού, που έχει αφορμή και αιτία τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των μάχιμων δικηγόρων , αναδεικνύεται η σκανδαλώδης συμπεριφορά της εργολάβου εταιρείας (σ.σ. του Καλογρίτσα) που κατασκεύασε το κτίριο του Εφετείου Αθηνών.

Αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του προέδρου του ΔΣΑ:

“Το Υπουργείο ∆ικαιοσύνης και η υπ’ αυτού ελεγχόμενη εταιρία «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.» δεν έχουν ακόμα παραλάβει από την εργολάβο εταιρία που κατασκεύασε το κτίριο του Εφετείου («Χ. Καλογρίτσας Α.Ε.) τους υπόγειους χώρους στάθμευσης (parking) που βρίσκονται κάτω από το κτίριο του Εφετείου.

Αυτή η αβελτηρία στην ομαλή εξέλιξη της εργολαβικής σχέσης μεταξύ του Υπουργείου ∆ικαιοσύνης και της εργολήπτριας εταιρίας, δεν επιτρέπει στους δικηγόρους να χρησιμοποιούν μηχανή για τις μετακινήσεις τους από και προς τα ∆ικαστήρια.

Καθημερινά αντικρίζουν τα μηχανάκια τους να τα «σηκώνει ο γερανός» από το πεζοδρόμιο της Κυρίλλου Λουκάρεως, αναγκαζόμενοι να ταλαιπωρούνται για την επανάκτηση νόμιμα της κατοχής τους…».

Loading