Σγουρός: «Έκθετη η διοίκηση Δούρου για το Ελληνικό»

Αν και προεκλογικά είχε πρωτοστατήσει σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά της αξιοποίησης του χώρου του Ελληνικού, χρησιμοποιώντας εκφράσεις για «οικονομικό σκάνδαλο», «περιβαλλοντικό έγκλημα» και «πολεοδομικό τερατούργημα», σήμερα η Ρένα Δούρου έφερε τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο, αφού παρήλθε η προθεσμία για διαβούλευση και ενώ ήδη το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος βρίσκεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας προς έγκριση.

“Παράδειγμα προς αποφυγή”

«Η υπόθεση του Ελληνικού αποτελεί μια μικρογραφία του κώδικα πολιτικής συμπεριφοράς της σημερινής Διοίκησης και θα πρέπει να διδάσκεται στους νεότερους που θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά ως παράδειγμα προς αποφυγή.

Αυτοί που δήθεν κόπτονταν για το «ξεπούλημα» του Ελληνικού σήμερα με τους τραγικούς χειρισμούς τους, απεμπόλησαν το ελάχιστο δικαίωμα η Περιφέρεια Αττικής να διατυπώσει την άποψή της για την ΣΜΠΕ. Είναι πλέον φανερό πως ανάμεσα στην υποτέλεια στο κόμμα και στην αυτοτέλεια της αυτοδιοίκησης που επιτάσσει το Σύνταγμά μας διάλεξαν το πρώτο» τόνισε αναφορικά με το ζήτημα ο Γ. Σγουργός.

Επιπλέον ο συνδυασμός του κ. Σγουρού αναφέρει ότι «η ΣΜΠΕ είχε σταλεί στην Περιφέρεια Αττικής στις 20/7/2017 και η Ρένα Δούρου είχε περιθώριο να διατυπώσει τη γνώμη της εντός 35 ημερών κάτι που δεν έπραξε αφού έκτοτε παρήλθαν πάνω από έξι μήνες. Μάλιστα για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής εισηγήθηκε αρνητικά επί της ΣΜΠΕ, ενώ γνώριζε ότι η γνώμη της πλέον δεν είχε καμία απολύτως ισχύ και βαρύτητα.

Loading