Ο μητροπολίτης Αδριανουπόλεως επισκέπτεται τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία αναμένεται να επισκεφθεί σήμερα, Κυριακή του Πάσχα, ο μητροπολίτης Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος, καθώς έλαβε την απαιτούμενη άδεια των αρχών, έπειτα από επίμονες προσπάθειες αρκετών ημερών.

Την είδηση αποκάλυψε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στο μήνυμά του για την Ανάσταση.

Ευχές του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς να επιστρέψουν στις οικογένειές τους

Κατά το αναστάσιμο μήνυμά του, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ευχήθηκε στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς σύντομα «να επιστρέψουν στις οικογένειές τους και στα καθήκοντά τους».

«Την Πασχαλινή χαρά μας επαυξάνει το γεγονός ότι χθες, Μεγάλη Παρασκευή, μας δόθηκε από τις αρμόδιες Αρχές η άδεια, ώστε ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος, ως εκπρόσωπός μας, να επισκεφθεί αύριο (σ.σ. την Κυριακή του Πάσχα) τους δύο κρατουμένους Έλληνες Ορθοδόξους στρατιωτικούς, Δημήτριο και Άγγελο, για να τους πει το ‘Χριστός Ανέστη’ και να τους μεταφέρει τον ασπασμό και τη στοργή της Μητρός Εκκλησίας, μαζί με την ευχή της σύντομα να επιστρέψουν στις οικογένειες και στα καθήκοντά τους. Αυτήν την απάντηση την περιμέναμε από την Άγκυρα πολλές ημέρες και χαιρόμαστε που ήλθε μαζί με την Ανάσταση. Εκφράζουμε την ικανοποίηση και τη χαρά μας και τη συγκίνησή μας», είπε σχετικά ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

Loading