ΗΠΑ: Φωτιά στον Πύργο Τραμπ με έναν νεκρό (vd)

Ένας ηλικιωμένος έχασε τη ζωή του και τέσσερις πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά το Μεγάλο Σάββατο, σε φωτιά στον Πύργο Τραμπ. Η πυρκαγιά ξέσπασε σε διαμέρισμα στον 50ο όροφο και κατασβέστηκε γρήγορα, πριν εξαπλωθεί σε άλλα σημεία του κτιρίου.

Το 67χρονο θύμα βρέθηκε αναίσθητο μέσα στο διαμέρισμα και διακομίστηκε σε νοσοκομείο της περιοχής, όπου απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Κανένα μέλος της προεδρικής οικογένειας στον Πύργο Τραμπ

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος διατηρεί γραφείο και ιδιωτική οικία στον 66ο όροφο του κτιρίου, δεν βρισκόταν εκεί την ώρα της πυρκαγιάς. Στο κτίριο δε βρισκόταν ούτε κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας του Αμερικανού προέδρου, όπως έκανε γνωστό η πυροσβεστική.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κάποια εκτίμηση για τα αίτια της πυρκαγιάς που αναστάτωσε το Μανχάταν και για την κατάσβεση της οποίας κινητοποιήθηκαν περίπου 200 άνδρες της FDNY.

«Αυτή ήταν μια πολύ δύσκολη φωτιά. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, το διαμέρισμα είναι αρκετά μεγάλο, ήμασταν 50 ορόφους πάνω. Στο υπόλοιπο κτίριο εξαπλώθηκε αρκετός καπνός», ανέφερε μέσω Twitter ο επικεφαλής της διεύθυνσης του πυροσβεστικού σώματος της αμερικανικής μεγαλούπολης, Ντάνιελ Νίγκρο.

https://www.youtube.com/watch?v=8AoCDasMm4w

Το μήνυμα του προέδρου για τη φωτιά στον Πύργο Τραμπ

Για την κατάσβεση της φωτιάς ενημέρωσε ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος, με ανάρτησή του στο Twitter, ευχαριστώντας τους άνδρες και τις γυναίκες της πυροσβεστικής για τη «σπουδαία δουλειά» τους.

«Η φωτιά στον Πύργο Τραμπ κατασβέστηκε. Πολύ περιορισμένη (καλά χτισμένο κτίριο). Οι άνδρες (και οι γυναίκες) της πυροσβεστικής έκαναν σπουδαία δουλειά. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Φωτιά είχε εκδηλωθεί και τον Ιανουάριο στον πύργο Τραμπ και συγκεκριμένα στην κορυφή του. Τότε, τρεις άνθρωποι είχαν τραυματιστεί. Μεταξύ αυτών και ένας πυροσβέστης.

Loading