Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στην εκδήλωση εναλλακτικού τουριστικού προορισμού, στην Πολωνία

 

   Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου συμμετέχει στην εκδήλωση «Ελληνικός Εναλλακτικός Τουρισμός στη Βαρσοβία 2019» που θα πραγματοποιηθεί στoν πολυχώρο Forteca Kregliccy στη Βαρσοβία, την Τρίτη 29 Οκτωβρίου.

   Στόχος της συμμετοχής του Μουσείου είναι η προβολή, στη μεγάλη αυτή εκδήλωση για τον εναλλακτικό τουρισμό, του Γεωπάρκου Λέσβου, του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου του, καθώς και των δυνατοτήτων που προσφέρονται για την ανάπτυξη τουριστικών δραστηριοτήτων στη φύση.

   «Η επιλογή της πολωνικής αγοράς γίνεται με γνώμονα, τόσο της ιδιαίτερης δυναμικής της ίδιας της χώρας, το ενδιαφέρον αυτής για το ελληνικό τουριστικό προϊόν, όσο και της επιθυμίας σημαντικού αριθμού ελληνικών επιχειρήσεων να διεισδύσουν στην αγορά αυτή» λέει ο διευθυντής του Μουσείου, καθηγητής Νίκος Ζούρος. Και συνεχίζει: «Πλέον, η πολωνική αγορά βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφαίες αγορές προέλευσης τουριστών για την Ελλάδα. Ενδεικτικά αναφέρεται πως το 2018 οι αφίξεις των Πολωνών τουριστών στην Ελλάδα ανήλθαν σε 1.049.555, σημειώνοντας αύξηση 40% σε σχέση με τις αντίστοιχες αφίξεις το 2017. Μάλιστα, οι Πολωνοί τουρίστες είναι γνωστό πως είναι λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού και ταξιδεύουν όλο το χρόνο, με το μέσο ετήσιο εισόδημά τους να ξεπερνά το αντίστοιχο των Ελλήνων».

   Στην εκδήλωση αναμένεται να παρευρεθεί μεγάλος αριθμός Πολωνών τουριστικών πρακτόρων και Πολωνών επιχειρηματιών, οι οποίοι επιθυμούν να ενημερωθούν για τα εναλλακτικά τουριστικά προϊόντα της χώρας μας.

©Πηγή: amna.gr

Loading