ΤΑΙΠΕΔ: Ιδού τι ζητούν οι επενδυτές

Οι τομείς της ενέργειας και των υποδομών προσελκύουν σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον, όπως επίσης και ο κλάδος των ακινήτων. Ωστόσο, αυτό που ζητούν πάντα οι επενδυτές είναι συνέπεια στις δεσμεύσεις, διαφάνεια και περιορισμένες και όχι δύσκολες γραφειοκρατικές διαδικασίες και εμπόδια.

   Αυτό ανέφερε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9 και μεταφέροντας το κλίμα που συνάντησε στο συνέδριο Capital Link στη Νέα Υόρκη, ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ ‘Αρης Ξενόφος. Παράλληλα, απαντώντας σε ερωτήσεις για την πορεία του προγράμματος αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας που υλοποιεί το Ταμείο, εκτίμησε ότι ο διαγωνισμός για τη ΔΕΠΑ Υποδομών που ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα, θα προσελκύσει αρκετά σημαντικό ενδιαφέρον, τόσο από στρατηγικούς επενδυτές όσο και από επενδυτικά funds, τα οποία επενδύουν στο χώρο των υποδομών. 

   Ο ίδιος τοποθέτησε χρονικά για μετά τις γιορτές την ανακοίνωση των προεπιλεγέντων επενδυτικών σχημάτων για τη β’ φάση του διαγωνισμού για την πώληση του 30% του «Ελ. Βενιζέλος» και προς το τέλος Ιανουαρίου την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση του 65% της ΔΕΠΑ Εμπορίας. Μέσα στο νέο έτος επίσης, θα εκκινήσουν οι διαγωνισμοί για τα περιφερειακά λιμάνια και μαρίνες, όπως αυτές της Καλαμαριάς (Αρετσού), της Ρόδου, της Ζακύνθου και του Αργοστολίου. Ακόμη, αναμένεται να αξιοποιηθούν και οι Γούρνες στο Ηράκλειο Κρήτης και το Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο, το οποίο ένα πολύ μεγάλο ακίνητο με ιδιαίτερη χρήση.

©Πηγή: amna.gr

Loading