Ολυμπιακοί Αγώνες: Απογοητευμένος ο Καμγουορόρ που χάνει τους Αγώνες λόγω τραυματισμού

Αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο λόγω τραυματισμού στο πόδι ο Κενυάτης δρομέας, Τζέφρι Κιπσάνγκ Καμγουορόρ, νικητής του Μαραθωνίου της Νέας Υόρκης του 2019

Ο 28χρονος αθλητής, τρεις φορές νικητής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ημιμαραθωνίου και παλιός παγκόσμιος ρέκορντμαν του αγωνίσματος, είχε μεγάλες ελπίδες για την κατάκτηση ενός μεταλλίου στα 10.000μ μετά τη νίκη του στα εθνικά τράιαλς για την πρόκριση στο Τόκιο.

Μάλιστα, το 2015 είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πεκίνου, πίσω από τον Βρετανό, Μο Φαρά.

Ο τραυματισμός προήλθε όταν χτυπήθηκε από μια μοτοσικλέτα, κατά την διάρκεια προπόνησης κοντά στο σπίτι του τον Ιούνιο του περασμένου έτους, με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στην κνήμη.

«Ο Τζέφρι ήταν σε υπέροχη κατάσταση. Δυστυχώς, άρχισε να πονά στο πόδι του, κάτι που τον εμποδίζει να μπορεί να τρέξει τους 25 γύρους της απόστασης μέσα στις επόμενες εβδομάδες» δήλωσε ο μάνατζέρ του, Βαλεντάιν Τράου.

Ο τελικός των 10.000μ είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 30 Ιουλίου.

«Είναι πολύ απογοητευμένος. Αλλά είναι πολύ θετικός άνθρωπος και κοιτά πάντα το μέλλον, ενώ δεν σταματά να κάνει νέα σχέδια» είπε ένας άλλος εκπρόσωπός του.

Loading