«Να αφαιρεθεί άμεσα το διαφημιστικό υλικό και οι παραβάτες να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη»

«Να αφαιρεθεί το υλικό και οι παραβάτες να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη», ζητά ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης από τον δήμαρχο Αχαρνών Σπυρίδων Βρεττό, μετά την επανατοποθέτηση  παράνομων διαφημιστικών πινακίδων, σε κεντρικές οδικές αρτηρίες του δήμου, που διαπιστώθηκε σε πρόσφατη αυτοψία.

Με αφορμή το γεγονός  ο Γ. Πατούλης επισήμανε ότι «Με συνέπεια κάνουμε πράξη τη δέσμευση μας ότι θα επιδείξουμε μηδενική ανοχή απέναντι σε κάθε ασυνείδητο που συνεχίζει να ρυπαίνει με αφίσες τους δρόμους της Αττικής μας. Όσοι συνεχίσουν να παρανομούν θα πηγαίνουν στον εισαγγελέα και θα τους επιβάλλονται βαριά πρόστιμα, όπως ορίζει η νομοθεσία. Είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε το πρόσωπο της Αττικής και αυτό θα το αποδεικνύουμε καθημερινά με πράξεις». 

Σημειώνεται ότι με εντολή του κ. Πατούλη, οι αυτοψίες θα συνεχιστούν σε όλη την Αττική και όπου διαπιστώνονται παραβάσεις θα ζητείται η παρέμβαση του δημάρχου και η υπόθεση θα παραπέμπεται στη δικαιοσύνη. Επιπλέον έχει ζητηθεί από τις δημοτικές αρχές η εγρήγορση τους προκειμένου να παρεμβαίνουν άμεσα όπου διαπιστώνονται παραβιάσεις. 

Την παραπάνω εντολή προς το δήμαρχο Αχαρνών, μετέφερε η εντεταλμένη Σύμβουλος Τεχνικών Έργων Ευρώπη Κοσμίδη. Στην επιστολή ενημερώνει για τις σχετικές διαπιστώσεις και τις απαιτούμενες ενέργειες που χρειάζεται να ακολουθηθούν. Επίσης, ζητά ο δήμος να προβεί στην εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου σύμφωνα με το οποίο οφείλει, μεταξύ άλλων, να προχωρήσει στην  άμεση αποξήλωση του παράνομου διαφημιστικού υλικού, στην επιβολή των προστίμων σε διαφημιζόμενο και διαφημιστή και στην κοινοποίηση προς τον αρμόδιο εισαγγελέα του σχετικού φακέλου για την επιβολή των νόμιμων κυρώσεων. 

©Πηγή: amna.gr

Loading