Μ. Βαρβιτσιώτης: Αφήνουμε πίσω το δόγμα «ανοιχτά σύνορα» του ΣΥΡΙΖΑ

«Στην πολιτική μας προέχουν η σφάλεια της χώρας και των συνόρων και η αποτελεσματικότητα στη διαχείριση του φαινομένου, χωρίς εκπτώσεις στα δικαιώματα. Βασική προϋπόθεση, όμως, αποτελεί και οι μετανάστες να σέβονται τα ήθη, τις συνήθειες και βεβαίως τους νόμους της χώρας μας που τους φιλοξενεί», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Real News».

«Η κυβέρνηση έχει αφήσει πίσω της το δόγμα «ανοιχτά σύνορα» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που τόσο πλήγωσε τη χώρα», ανέφερε ο κ. Βαρβιτσιώτης και πρόσθεσε ότι «δε μπορούμε να αφήσουμε το φορτίο των μεταναστευτικών ροών να το σηκώνουν μόνο τα νησιά μας», καθώς «αυτό επιτάσσουν εθνικοί λόγοι».

Επίσης, σημείωσε ότι η υποχρεωτική ανακατανομή προσώπων και ο δικαιότερος καταμερισμός, είναι «ο μοναδικός τρόπος για την ελάφρυνση του βάρους των κρατών-μελών πρώτης εισόδου».

Επιπλέον, σχετικά με την προκαταρκτική επιτροπή της Novartis, ο κ. Βαρβιτσιώτης σχολίασε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να τινάξει στον αέρα τη διαδικασία, γιατί φοβάται να έρθει αντιμέτωπος με το “τέρας της σκευωρίας” που ο ίδιος δημιούργησε και έστησε σε βάρος των πολιτικών του αντιπάλων».

©Πηγή: amna.gr

Loading