Μ. Λαζαρίδης: Η καθημερινότητα των πολιτών πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση

«Με τη χθεσινή του επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι η καθημερινότητα των πολιτών αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση», δήλωσε ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Γνωρίζει ο κ. Μητσοτάκης πάρα πολύ καλά ότι οι κυβερνήσεις κρίνονται από τις πολλές μικρές νίκες που επιτυγχάνουν και βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών. Άρα, στόχος μας είναι η βελτίωση της ποιότητας της ζωής σε όλα τα επίπεδα, με τις δημόσιες συγκοινωνίες, τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη, να είναι από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα», είπε ο κ. Λαζαρίδης και εξηγώντας τόνισε ότι «στη χθεσινή σύσκεψη έγινε αποτίμηση της προόδου των έργων που εξαγγέλθηκαν από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ» και πως «αυτό που διαπιστώθηκε είναι ότι τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα που είχαμε θέσει».

Σχετικά με την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στον απολογισμό των 100 πρώτων ημερών διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ, ο κ. Λαζαρίδης είπε: «Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να σοβαρευτεί, να αποφασίσει να κάνει μια σοβαρή αντιπολίτευση […] Το να μας λέει ότι πέρασαν 100 μέρες και η ΝΔ δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα, νομίζω ότι δεν τα πιστεύει ούτε ο ίδιος. Είναι ίσως η πρώτη φορά από τη Μεταπολίτευση που κυβέρνηση έχει τέτοια αντιστοιχία προεκλογικών λόγων και κυβερνητικών έργων».

Κληθείς να σχολιάσει όσα εκτυλίχθηκαν στην πρώτη συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής για τον Δημ. Παπαγγελόπουλο και την αντιπαράθεση γύρω από το αίτημα βουλευτών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ να εξαιρεθούν από τη σύνθεση της επιτροπής οι Π. Πολάκης και Δημ.Τζανακόπουλος, ο κ. Λαζαρίδης επισήμανε: «Είδα ένα σόου που έκαναν πάλι οι κύριοι Πολάκης και Τζανακόπουλος. Πόσο λογικό είναι να είναι κάποιος μέλος της Επιτροπής και ταυτόχρονα να είναι μάρτυρας; Νομίζω ότι δεν έχει λογική, από εκεί και πέρα, η επιτροπή θα τα δει όλα αυτά και θα αποφασίσει».

Σε ό,τι αφορά, εξάλλου, την αντιπαράθεση γύρω από το περιστατικό με την κινηματογραφική ταινία Τζόκερ, παρατήρησε: «Όλα αυτά που έχουν συμβεί τα τελευταία δύο 24ωρα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσα να πω ότι αγγίζουν τα όρια της αστειότητας και της γελοιότητας […] Για μια φορά ακόμη, ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε, αλλά θα έλεγα ότι δεν του έκατσε το Τζόκερ».

Ερωτηθείς για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις πιθανές επιπτώσεις της απόφασης της ΕΕ να μη δοθεί ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων σε Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, ο βουλευτής της ΝΔ απάντησε: «Η Ελλάδα τάσσεται σταθερά υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής όλων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων. Είναι προς το συμφέρον και εκείνων και το δικό μας να έχουν μια ευρωπαϊκή προοπτική και σταδιακά να οδηγηθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το όχι τριών χωρών -της Γαλλίας, της Δανίας και της Ολλανδίας- στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία και τα Σκόπια, δημιουργεί πράγματι ένα ζήτημα σε ό,τι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτό γιατί το άρθρο 1, παράγραφος 10 προβλέπει ότι η αντικατάσταση εγγράφων και υλικού για εσωτερική χρήση στο γειτονικό κράτος θα αρχίσει μετά το άνοιγμα των διαπραγματευτικών κεφαλαίων της ΕΕ. Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση Τσίπρα έβαλε την υπογραφή της σε μια συμφωνία, η τήρηση της οποίας και μάλιστα σε ένα τόσο κομβικό θέμα, όπως η τήρηση της αρχής erga omnes, εξαρτάται από τη βούληση τρίτων κρατών. Έχουμε ακόμη μία πτυχή που αποδεικνύει πόσο προβληματική είναι η συμφωνία, επιβεβαιώνεται δηλαδή αυτό που λέγαμε, ότι είναι μια επιζήμια συμφωνία. Επομένως, επιτρέπει στον καθένα να καταλάβει την πολιτική και τη θέση μας, ότι θέλουμε να ακυρώσουμε αρνητικές επιπτώσεις της συμφωνίας. Θα κάνουμε τα πάντα. Κι αυτό στηρίζοντας, βέβαια, την ευρωπαϊκή προοπτική όλων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων».

*Τη συνέντευξη πήρε ο Φάνης Γρηγοριάδης

**Επιμέλεια: Σμαρώ Αβραμίδου

©Πηγή: amna.gr

Loading