Κινητοποίηση γονέων στο 90ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο του 90ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το πρωί μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, γονείς και παιδιά, κάνοντας λόγο για προβλήματα στις τουαλέτες του σχολείου, τις οποίες χαρακτηρίζουν επικίνδυνες για την υγεία των μαθητών και των μαθητριών. Τα παιδιά έκαναν συμβολικά αποχή από τα μαθήματά τους τις δύο πρώτες σχολικές ώρες.
Το θέμα είχε θέσει από το 2018 ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ το μέλος του Συλλόγου Άννα Χατζηνταή, “το  υγειονομικό επισκέφθηκε το σχολικό συγκρότημα και διαπίστωσε την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί. Παράλληλα, υπήρξαν επαφές με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, δεδομένου ότι ο Δήμος είναι υπεύθυνος για τα σχολικά κτίρια, ωστόσο, ενώ υπήρξαν υποσχέσεις για ολική ανακατασκευή των τουαλετών μέχρι τις γιορτές, αυτές δεν τηρήθηκαν”.
Η κ. Χατζηνταή εξήγησε ότι τα προβλήματα εντοπίζονται στα καζανάκια, σε φθορές στα πλακάκια και τους τοίχους, στην αποχέτευση, ενώ υπάρχει μούχλα. Είπε ακόμη ότι ο διευθυντής του σχολείου γνωστοποίησε το θέμα στο Δήμο ενώ παρά τις διαβεβαιώσεις από το Δήμο Θεσσαλονίκης, το θέμα βρίσκεται “στον αέρα” λόγω υψηλού κόστους, οι εργασίες μετατίθενται χρονικά για τον Μάιο και δεν είναι βέβαιη η εξασφάλιση της χρηματοδότησης.
Από την πλευρά της, η αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Δήμητρα Ακριτίδου, ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει ο Δήμος για να συντηρήσει τις κτιριακές υποδομές των σχολείων που έχουν μεγάλες ανάγκες επισκευών, μετά από έλεγχο των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου και της αντιδημαρχίας τεχνικών έργων, η ανακατασκευή των χώρων υγιεινής του 90ού δημοτικού σχολείου εντάχθηκε στον προγραμματισμό του 2020.
Η κ. Ακριτίδου διευκρίνισε πως ύστερα από αίτημα του διευθυντή τον περασμένο Σεπτέμβριο, αποκαταστάθηκαν φθορές σε πόρτες και έγιναν αλλαγές σε καζανάκια και η ολική ανακατασκευή των χώρων υγιεινής προγραμματίζεται για τον προσεχή Μάιο.
Π.Γ.
 

©Πηγή: amna.gr

Loading