Κινεζική βράβευση για την ελληνική κατασκευαστική Datakat

Με μια ακόμη σημαντική βράβευση από την Huawei για την καινοτομία και ποιότητα των υπηρεσιών της, επιστεγάστηκε η πολύχρονη συνεργασία της Datakat με τον κινεζικό κολοσσό στον τομέα της ανάπτυξης τηλεπικοινωνιακών υποδομών.

H εταιρεία έχει επιλεγεί ως στρατηγικός συνεργάτης των Κινέζων στην Ελλάδα αναλαμβάνοντας το 90% των εργασιών της Huawei πανελλαδικά.

Η ελληνική κατασκευαστική εταιρεία, που βρίσκεται πίσω από την κατασκευή δικτύων όλων των μεγάλων παρόχων κινητής τηλεφωνίας της Ελλάδας, όπως Cosmote, Vodafone και Wind, αποτελεί μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στον κλάδο των κατασκευών και των «έξυπνων» υποδομών.

Στα ηνία της Datakat βρίσκονται τρεις 40αρηδες, ο Νίκος Παπαδόπουλος, ο Ιάκωβος Πολίτης και ο Λάμπρος Παπαδόπουλος, οι οποίοι στοχεύουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας τόσο σε παρεχόμενες υπηρεσίες όσο και σε νέες αγορές.

Η Datakat μετρά ήδη 90 εργαζόμενους, έχει γραφεία στην Αθήνα και στο Ντουμπάι και αναλαμβάνει έργα από την Αυστραλία, την Ταϊλάνδη και την Ιαπωνία, μέχρι τα νησιά Σολομώντα στον Ειρηνικό.

«Η βράβευση από την Huawei αποτελεί ξεχωριστή τιμή για την Datakat, ειδικά όταν προέρχεται από την κορυφαία εταιρεία μιας τεχνολογικής υπερδύναμης όπως η Κίνα», τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Λάμπρος Παπαδόπουλος, διευθυντής προμηθειών και παραγωγής. Με τζίρο που αυξάνεται με ρυθμούς 30% ετησίως, η εταιρεία αναλαμβάνει την κατασκευή πάρκων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς και υβριδικά συστήματα παραγωγής ενέργειας.

«Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της εταιρείας είναι η καθετοποιημένη λειτουργία, ώστε να προσφέρει ολοκληρωμένες τεχνικές λύσεις, από την αδειοδότηση έως τη λειτουργία ενός τεχνικού έργου. Στην ουσία αποτελεί ένα one stop shop για έργα οποιασδήποτε φύσης», αναφέρει ο Ιάκωβος Πολίτης, τεχνικός διευθυντής της Datakat.

Για τους επικεφαλής της εταιρείας η βράβευση στην Κίνα για την καινοτομία και τις προηγμένες τεχνολογικά λύσεις που παρέχει, επιβεβαιώνει τη σημαντική επένδυση που υλοποιείται στην κατεύθυνση αυτή.

Σύμφωνα με τον οικονομικό διευθυντή της Datakat, Νίκο Παπαδόπουλο, «η εταιρεία διαθέτει δικό της τμήμα έρευνας και ανάπτυξης, στο οποίο αφιερώνεται περίπου το 5% του προϋπολογισμού, ώστε να σχεδιάζει καινοτόμες λύσεις για τους πελάτες της», ενώ ο ίδιος χαρακτηρίζει την καινοτομία ως «το σημείο κατατεθέν της εταιρείας και τη βάση πάνω στην οποία συνεργαζόμαστε με επιτυχία τα τελευταία χρόνια με τους πελάτες μας, οι οποίοι μας τιμούν με την εμπιστοσύνη τους».

©Πηγή: amna.gr

Loading