Η Schneider Electric στους Top 50 ‘Diversity Leaders 2020’ σύμφωνα με την κατάταξη των Financial Times

Η Schneider Electric, έλαβε αναγνώριση από το Financial Times Diversity Leaders 2020. Η εταιρεία βρίσκεται στην 41η θέση στην συνολική κατάταξη, ενώ είναι 4η στην κατηγορία της βιομηχανίας ανάμεσα στις 700 εταιρείες που περιλαμβάνονται στη νέα ετήσια κατάταξη.

Προώθηση κάθε μορφής διαφορετικότητας στον χώρο εργασίας

Η κατάταξη των Financial Times για τους ‘Diversity Leaders 2020’ στοχεύει στην αξιολόγηση της επιτυχίας των εταιρειών για την προώθηση όλων των μορφών διαφορετικότητας, συμπεριλαμβανομένης της ισορροπίας μεταξύ των φύλων, της διαφάνειας σε όλες τις μορφές σεξουαλικού προσανατολισμού και κάθε μορφή πολύ-πολιτισμικότητας που αντικατοπτρίζει την ευρύτερη κοινωνία.

Η κατάταξη αναπτύχθηκε μέσω ανεξάρτητης έρευνας σε πάνω από 80.000 εργαζομένους σε εταιρείες με πάνω από 250 άτομα στις ακόλουθες χώρες: Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Σουηδία, Ελβετία και Ηνωμένο Βασίλειο. Επιπλέον, εξετάστηκαν οι γνώμες των ειδικών από τα τμήματα Ανθρώπινου Δυναμικού και των Υπεύθυνων Εύρεσης Εργασίας και Προσλήψεων, προκειμένου να βελτιωθεί η ανάλυση.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα ερωτήθηκαν σε ποιο βαθμό πιστεύουν ότι ο εργοδότης τους προωθεί τη διαφορετικότητα σε θέματα που αφορούν την ηλικία, το φύλο, την ισότητα, την εθνικότητα, την αναπηρία και τον σεξουαλικό προσανατολισμό (LGBT+). Επίσης, είχαν την ευκαιρία να αξιολογήσουν άλλους σημαντικούς εργοδότες σε αντίστοιχες βιομηχανίες όσον αφορά τη διαφορετικότητα. Οι 700 εταιρείες με κορυφαία βαθμολόγηση αναγνωρίζονται ως ‘Diversity Leaders 2020’.

«Μας τιμά ιδιαίτερα η αναγνώρισή μας στην εναρκτήρια έκθεση των ‘Diversity Leaders’ από τους Financial Times. Στην Schneider Electric, εργαζόμαστε αδιάκοπα για να ‘χτίσουμε’ ένα βιώσιμο περιβάλλον εργασίας χωρίς αποκλεισμούς για όλους, παντού. Είναι υπέροχο να βλέπουμε ότι όλο και περισσότερες εταιρείες υποστηρίζουν αυτές τις αξίες. Μαζί, μπορούμε να ασκήσουμε μεγαλύτερη επιρροή στην κοινωνία», δήλωσε ο Olivier Blum, Chief Human Resources Officer και Executive Vice President της Schneider Electric, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ετιαρείας.

Εκτός από τον τίτλο του ‘Diversity Leader 2020’ των Financial Times, η Schneider Electric έχει λάβει και άλλες τιμητικές διακρίσεις. Πρόσφατα, η εταιρεία κατέλαβε την πρώτη θέση στον τομέα της βιομηχανίας του Equileap Gender Equality Report, για την πρόοδο προς την ισότητα των φύλων στο χώρο εργασίας. Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Schneider Electric συμπεριλήφθηκε στο 2019 Bloomberg Gender-Equality Index, το οποίο αποτελεί ένα μοναδικό βαρόμετρο για την αξιολόγηση σχετικά με την ισότητα των φύλων σε όλους τους τομείς σε όλο τον κόσμο. Τέλος, τον Μάρτιο, η Schneider Electric έλαβε το 2019 Catalyst Award για τις πρωτοποριακές πρωτοβουλίες της να βοηθήσει τις γυναίκες στην πρόοδο της σταδιοδρομίας τους.

©Πηγή: amna.gr

Loading