Η επόμενη ημέρα στην ελληνική επιχειρηματικότητα

Με δώδεκα θεματικές ενότητες αφιερωμένες στην ελληνική επιχειρηματικότητα, πάνω από σαράντα κορυφαίους ομιλητές, και εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου της χώρας, η 6η Ετήσια Οικονομική Διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ), είναι η εκδήλωση που έρχεται να επισφραγίσει τη θετική στροφή της χώρας και να αναδείξει τις σημαντικές οικονομικές προοπτικές που σκιαγραφούνται για το επόμενο διάστημα, τονίζει η ΕΕΝΕ σε σχετική ανακοίνωσή της.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Grand Hyatt Athens, την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, και ώρα 11.30 – 19.30, υπό τον κεντρικό τίτλο «Μεγιστοποιώντας την Υπεραξία στην Ελληνική Οικονομία». Οι 12 θεματικές ενότητες έχουν στόχο να αναδείξουν τα εκτεταμένα αναπτυξιακά περιθώρια που εντοπίζονται σε μία σειρά από κρίσιμους τομείς της οικονομίας από την παιδεία και την ενέργεια, έως τον τουρισμό και την αγροτεχνολογία, καθώς και, συνολικά, όλο το φάσμα της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Συγκεκριμένα, εστιάζοντας στην πολλαπλασιαστική αξία της καινοτομίας, της εξωστρέφειας, των έξυπνων συνεργειών, της επωφελούς διασύνδεσης προϊόντων και υπηρεσιών, της ψηφιοποίησης και της ψηφιακής μετάβασης, η ΕΕΝΕ θέλει να σκιαγραφήσει τη στρατηγική εκείνη που μπορούν να συνυπηρετήσουν ο ιδιωτικός και ο δημόσιος τομέας προκειμένου να εδραιωθεί μία ταχύρρυθμη, βιώσιμη, και δίκαιη ανάπτυξη, με πυξίδα την αειφορία και την ανταπόδοση στην κοινωνία και τους πολίτες.

Αυτόν τον χάρτη θα σχεδιάσουν οι κορυφαίοι ομιλητές που θα πρωτοστατήσουν στις εργασίες της διάσκεψης, δίδοντας κατευθύνσεις για το μέλλον ώστε, όπως εξήγησε Πρόεδρος της Ένωσης, Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος: «αυτό το θετικό μομέντουμ που έχει χτιστεί πρωτίστως στη βάση της θετικής ψυχολογίας του τελευταίου διαστήματος, να μετουσιωθεί σε μία ταχύρρυθμη ανάπτυξη. Μία ανάπτυξη που θα χαρακτηρίζεται από ποιοτικές επενδύσεις, στρατηγικού χαρακτήρα, μεγιστοποιώντας την προστιθέμενη αξία για την ελληνική οικονομία. Με σημαντικά έργα υποδομής, εμβληματικά πρότζεκτ, και μείζονες, ποιοτικές επενδύσεις και συνεργασίες, με ορατό αποτέλεσμα σε όλους τους καίριους τομείς της οικονομίας. Η Πολιτεία καλείται να ολοκληρώσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, και, αντίστοιχα, ο ιδιωτικός τομέας, να αναλάβει ρίσκο και πρωτοβουλίες που θα ενδυναμώσουν την εθνική αναπτυξιακή δυναμική. Βασιζόμενοι τόσο στα παραδοσιακά εργαλεία και στρατηγικές, όσο και σε ανατρεπτικά, καινοτόμα και ευρηματικά μοντέλα που κεφαλαιοποιούν στην πράξη τα συγκριτικά μας εθνικά πλεονεκτήματα». 

Συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων ετών, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΝΕ συνδιοργανώνει την 6η Ετήσια Οικονομική Διάσκεψη στη βάση ευρύτατων συνεργειών, για να υπογραμμίσει πως το αποτέλεσμα μεγιστοποιείται όταν ο Έλληνας συνεργάζεται, διασυνδέεται, λαμβάνει πρωτοβουλίες και ηγείται παραγωγικών ομάδων -πρωτίστως- με το παράδειγμά του.

Στον άξονα αυτόν, η Διάσκεψη συνδιοργανώνεται και εφέτος με το Ελληνικό Παρατηρητήριο του London School of Economics και έχει την υποστήριξη του Cambridge Judge Business School (CJBS), την επιχειρηματική σχολή του Πανεπιστημίου του Cambridge.

Σημαίνοντα ρόλο στην συνδιοργάνωση έχουν και οι Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC) ως Community Sponsor και Programming Partner στα θέματα που αφορούν το μέλλον της βιομηχανίας («Industry 4.0), καθώς και ο Ελληνικός Σύλλογος Αποφοίτων του LSE (HAALSE). Παράλληλα, χάρη στην Live Media η Διάσκεψη θα αναμεταδίδεται ζωντανά μέσω του ακόλουθου συνδέσμου – https://www.livemedia.gr/eene19, ενώ δυναμική θα είναι και η παρουσία της Διάσκεψης στον χάρτη των κοινωνικών δικτύων, στη νέα σελίδα της ΕΕΝΕ, με την υποστήριξη της Generation-Y. Προσθέτως, με τη βοήθεια της αθηΝΕΑς, θα υπάρχει ειδικός σύνδεσμος Live Feed, μέσα από την ακόλουθη σελίδα – https://a8inea.com/eene19-livefeed/.

Μεγάλος χορηγός της διάσκεψης είναι η Praxia Bank και στρατηγικός χορηγός η Lamda Development. 
Κεντρικοί χορηγοί της εκδήλωσης είναι επίσης ο  Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, τα Αρκαδικά Μελτέμια – Eunice Energy Group (EEG), ο Όμιλος Εταιριών A. Michailides, η European Finance & Aerospace (EFA) Group και η Gizelis Robotics. 

Περισσότερες πληροφορίες για την ΕΕΝΕ, την 6η Ετήσια Οικονομική της Διάσκεψη, τις συνεργασίες και τους χορηγούς, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Ένωσης, στην οποία αναρτάται τακτικά όλο το υλικό και τα δημοσιεύματα που αφορούν στην Διάσκεψη, ενώ οι εργασίες του συνεδρίου θα αναμεταδίδονται και μέσω του site ζωντανά την ημέρα του event χάρη στη συνεργασία της Live Media με τη Zone Page.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading