Διεθνές Συνέδριο για την ελληνική οικονομία από το Institute of Finance and Financial Regulation

Δεκαοχτώ διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί και επαγγελματίες συμμετείχαν στο πρόγραμμα του Συνεδρίου που διοργανώθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος από το Institute of Finance and Financial Regulation (IFFR, www.iffr.gr) με θέμα «Understanding Challenges for the Greek Economy» στη διάρκεια του οποίου εξετάστηκαν επίκαιρα θέματα υψηλής σημασίας για την Ελληνική οικονομία, τις χρηματαγορές και τις τράπεζες. Το Συνέδριο προλόγισε μεταξύ άλλων ομιλητών, και ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, κ. Γεώργιος Ζαββός, ο οποίος και αναφέρθηκε στις άμεσες ενέργειες που θα αναληφθούν για την εξυγίανση και ανάπτυξη του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος, όπως και στις διεθνείς προκλήσεις που αυτό αντιμετωπίζει.

Μεταξύ των άλλων ομιλητών, ο κ. Νικόλαος Πανηγυρτζόγλου, διευθυντικό στέλεχος της J.P. Morgan, αναφέρθηκε και στις αυξημένες πιθανότητες που αποδίδει η αγορά των επιτοκιακών προϊόντων σε μια προσεχή ύφεση στην Αμερικάνικη οικονομία. Στις συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, συζητήθηκε εκτενώς το πρόβλημα των μη- εξυπηρετούμενων δανείων και οι προοπτικές αντιμετώπισής του με αναφορές στη διεθνή εμπειρία, όπως επίσης και οι προϋποθέσεις προσέλκυσης επενδύσεων και ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα περιλάμβανε δύο πρωινές ενότητες και δύο απογευματινά πάνελς. Στις δύο πρωινές ενότητες, οι ομιλητές έδωσαν έμφαση στα διδάγματα της έρευνας για τη διαμόρφωση οικονομικής πολιτικής, για τους επενδυτές, και για τις εταιρίες. Καλύφθηκαν θέματα αναφορικά με τον άριστο τρόπο διάρθρωσης του κρατικού χρέους, τις επιπτώσεις των οίκων αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας στις τιμές των ομολόγων, τις επιπτώσεις της διατάραξης των σχέσεων τραπεζών και δανειοδοτούμενων εταιριών, τις επιπτώσεις της τεχνολογικής καινοτομίας στην οικονομική ανάπτυξη, στους νέους τρόπους μέτρησης της επίδοσης των θεσμικών επενδυτών, και στους κινδύνους και στις ευκαιρίες στις χρηματαγορές στην παρούσα στιγμή. Οι απογευματινές ενότητες περιλάμβαναν δύο πάνελς στα οποία συμμετείχαν επαγγελματίες με υψηλή εμπειρία, όπου συζητήθηκαν τα θέματα των Μη-Εξυπηρετούμενων Δανείων στο Ελληνικό Τραπεζικό σύστημα, και οι Επενδύοντας στην Ελλάδα, αντίστοιχα. Το Συνέδριο παρακολούθησαν εκπρόσωποι από Ασφαλιστικά Ταμεία, Εποπτικές Αρχές Θεσμικούς Επενδυτές, Τράπεζας, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Νομικές εταιρίες, Πανεπιστήμια, και Υπουργεία.

Το IFFR είναι διεθνές ερευνητικό κέντρο υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Η ομάδα των Εταίρων του αποτελείται από διεθνώς γνωστούς και καταξιωμένους πανεπιστημιακούς και επαγγελματίες με θητεία σε κορυφαία πανεπιστήμια και οργανισμούς ανά τον κόσμο. Έχει πρόσβαση σε πανεπιστημιακή έρευνα αιχμής (Access), φέρει σε επαφή την ακαδημαϊκή γνώση με τον χώρο των επιχειρήσεων και των αγορών (Connect) και διαχέει αυτή την γνώση (Share).

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading