Αποκλείστηκε η ΕΡΤ3 από τα ΜΜΕ που απηύθυναν ερωτήσεις στον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ

Το αυτόνομο σχήμα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ΕΡΤ3, αποκλείστηκε από τα ΜΜΕ που απηύθυναν ερωτήσεις στον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζεται «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ διατυπώνει την ανησυχία του για τον αποκλεισμό της ΕΡΤ3 από τα ΜΜΕ που απηύθυναν ερωτήσεις στον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ».

Ακόμη τονίζεται «Η ΕΡΤ3 αποτελεί αυτόνομο σχήμα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης με έδρα την περιοχή που ταυτίζεται με αυτή την ετήσια θεσμική ενημερωτική εκδήλωση, ενώ εκφράζει με το έργο της τον σημαντικό ρόλο που οφείλει η πολιτεία να επιφυλάσσει για την περιφέρεια».  

Τέλος, σημειώνεται πως «Η ΕΣΗΕΜ-Θ επισημαίνει ότι ο συγκεκριμένος αποκλεισμός δεν πρέπει να έχει την παραμικρή συνέχεια ως προς το έργο της ΕΡΤ3, το οποίο πρέπει να ενισχυθεί. Κάθε απόπειρα υποβάθμισής της είναι ασύμβατη τόσο με την ιστορία του σταθμού όσο και με το αίτημα των πολιτών της περιφέρειας για ίσα δικαιώματα στο δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης».  

Δείτε ακόμη:

Σε κλήση από το ΕΣΡ για το Big Brother ο ΣΚΑΪ

Loading