40 παραλίες πιο καθαρές στην Κρήτη, την Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο

Η P&G και η ΑΒ Βασιλόπουλος μέσα από το πρόγραμμα «Προσφέρω», μαζί με την περιβαλλοντική οργάνωση iSea και την ενεργό συμμετοχή όλων μας, ολοκλήρωσαν τις δράσεις καθαρισμού 40 ακτών σε τρία ελληνικά νησιά

Έχοντας στις αποσκευές ένα ολόκληρο καλοκαίρι με 40 δράσεις σε τρία ελληνικά νησιά, το πρόγραμμα «Προσφέρω» της P&G και της ΑΒ Βασιλόπουλος, στήριξε την iSea και κάνει τον απολογισμό μιας περιόδου από τον Μάιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο, στην Κρήτη, την Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο.

Ο  στόχος του Προσφέρω είναι η ευαισθητοποίηση και η κινητοποίηση των πολιτών για ελληνικές ακτές απαλλαγμένες από κάθε είδους απορρίμματα. Ο αριθμός των πολιτών που μεμονωμένα ή σε ομάδες συμμετείχαν στο κάλεσμα, έφτασε φέτος τα 420 άτομα, με ανθρώπους από όλες τις ηλικίες, Έλληνες πολίτες αλλά και πολλούς ξένους επισκέπτες, να ανταποκρίνονται και να ενισχύουν τις δράσεις του Προσφέρω σε 40 παραλίες. Ταυτόχρονα, όμως στην ενέργεια συμμετέχουν και όλοι οι καταναλωτές διότι μέσα από τις αγορές προϊόντων της P&G όπως Ariel, Always, H&S στα καταστήματα AB Βασιλόπουλος, δίνεται η δυνατότητα στην iSea να εντοπίσει τις κατάλληλες παραλίες, να οργανώσει,  να συντονίσει τις δράσεις και να κάνει την επιστημονική καταγραφή των απορριμμάτων.

Από τον Μάιο ως και τον Σεπτέμβριο, στο Ηράκλειο, στα Χανιά, στο Ρέθυμνο, στην Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο, απομακρύνθηκαν από τις παραλίες των νησιών, 5.830 κιλά απορριμμάτων, σε μια συνολική έκταση 31.760 μέτρων, με τα πλαστικά να αποτελούν το 85% του συνολικού όγκου απορριμμάτων.

Η Αναστασία Χαρίτου, η συντονίστρια δράσεων της περιβαλλοντικής οργάνωσης iSea αναφέρει: «Το αποτέλεσμα των 40 δράσεων που υλοποιήθηκαν συνολικά συνέβαλε στη διαμόρφωση της εικόνας που έχουμε για την κατάσταση που επικρατεί σε παραλίες τουριστικών περιοχών της χώρας μας και τη διάσταση του προβλήματος των υδάτινων απορριμμάτων. Πολύ ενθαρρυντικό αποτελεί για εμάς το γεγονός ότι εταιρίες και τοπικές κοινότητες ενώνουν τις δυνάμεις τους και αγκαλιάζουν τις δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος».

Ενεργή συμμετοχή στην κινητοποίηση αυτό το καλοκαίρι είχαν και οι ηθοποιοί Ορφέας Αυγουστίδης και Λίλα Μπακλέση οι οποίοι έχουν αγκαλιάσει το Προσφέρω συμμετέχουν οι ίδιοι σε καθαρισμούς και ενισχύουν τις δράσεις μέσα από τα κοινωνικά τους δίκτυα.

Καινοτομία με σημαντικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα 

Η P&G, μια εταιρία που μέσα από την καινοτομία των προϊόντων της που μπαίνουν καθημερινά στα νοικοκυριά αγγίζει ταυτόχρονα σύγχρονες προκλήσεις του περιβάλλοντος και της κοινωνίας, φέρνει στην Ελλάδα το Head&Shoulders Beach Bottle, το πρώτο σαμπουάν παγκοσμίως μέρος του οποίου (25%) προέρχεται από ανακυκλωμένα πλαστικά απορρίμματα που έχουν συλλεχθεί από παραλίες. Το πλαστικό που καταλήγει στις θάλασσές μας, είναι από τα πιο δύσκολα υλικά να ανακυκλωθούν, λόγω της διάβρωσης, και απειλεί να επιβληθεί στο θαλάσσιο τοπίο. Η P&G, σε συνεργασία με τους πρωτοπόρους οργανισμούς ανακύκλωσης παγκοσμίως, την TerraCycle και τη Suez, καινοτομούν  περισυλλέγοντας το πλαστικό από τις ακτές της Ευρώπης και μετατρέποντάς το σε μπουκάλια σαμπουάν. Μια προσπάθεια, που κάνουν τα λόγια για τη βιώσιμη ανάπτυξη πράξη.

 

©Πηγή: amna.gr

Loading