Καράογλου: Ο ΠΘ έρχεται να ακούσει τους φορείς

«Ο πρωθυπουργός έρχεται εδώ για να ακούσει τους φορείς της Μακεδονίας και της Θράκης σε σχέση με τα ζητήματα που έχουν να του θέσουν, τα προβλήματα που τους απασχολούν, τις προτάσεις που έχουν, τον σχεδιασμό και το όραμα που έχουν» υπογράμμισε ο υφυπουργός Εσωτερικών (αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”, για την αυριανή επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Καράογλου τόνισε πως «θα έχουμε δύο συσκέψεις με παραγωγικούς φορείς το πρωί και αμέσως μετά θα ακολουθήσει μια σύσκεψη με τους επιστημονικούς φορείς». Πρόσθεσε ότι «ήδη έχουν υποβληθεί υπομνήματα από όλους τους προσκεκλημένους, θα έχουν τη δυνατότητα αύριο οι παριστάμενοι, επίσης, να αναφερθούν στα ζητήματα αυτά». Είναι – όπως είπε ο κ. Καράογλου – «μια χρήσιμη διαδικασία», η οποία γίνεται με αφορμή τα επικείμενα εγκαίνια της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου.

Ερωτηθείς σχετικά για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από το “βήμα” της 84ης ΔΕΘ, ο κ. Καράογλου σημείωσε πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης γενικά δεν είναι από αυτούς που τάζει τα πάντα στους πάντες, είναι φειδωλός. Στοίχημά μας δεν είναι μόνο να ξαναβάλουμε μόνο την ελληνική οικονομία σε μία τροχιά ανάπτυξης, αλλά στοίχημά μας είναι να αποκαταστήσουμε και την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος (…)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει συγκεκριμένα πράγματα, συγκεκριμένες δρομολογήσεις πάνω σε διάφορα ζητήματα (….). Θα αναφερθεί προφανώς στην ατζέντα που μας αφορά άμεσα, την τοπική ατζέντα με την ανακοίνωση κάποιων, του εμβληματικού καταρχήν έργου της ανάπλασης της ΔΕΘ και ενδεχόμενα δύο – τριών άλλων μείζονος σημασίας και για την πόλη της Θεσσαλονίκης και γενικότερα για το Νομό αλλά και για τη Μακεδονία και τη Θράκη».

Για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βερολίνο και τη συνάντηση με την Αγγελα Μέρκελ, ο κ. Καράογλου είπε «πως είναι μια πολύ σημαντική συνάντηση αυτή και ο πρωθυπουργός θα θέσει όλα τα ζητήματα που έχουν σχέση με το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση, με την ατζέντα που έχει η ελληνική κυβέρνηση και βεβαίως θα συζητήσει για ζητήματα που έχουν σχέση με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση (…)».

«Ένας άλλος βασικός στόχος που έχει ο πρωθυπουργός είναι η προσέλκυση επενδύσεων. Θα προσπαθήσουμε να πείσουμε όλους, καταρχήν τους Ευρωπαίους φίλους και εταίρους μας, αλλά και στη συνέχεια όλο τον κόσμο, ότι η Ελλάδα με τη νέα κυβέρνηση ξαναγίνεται μία φυσιολογική χώρα, μία χώρα φιλική στο επιχειρείν, μια χώρα φιλική στις επενδύσεις, μία χώρα η οποία θέλει να προσελκύσει ξένα κεφάλαια για επενδυτικές δράσεις στην Ελλάδα και νομίζω ότι αυτό σιγά – σιγά, μέρα με τη μέρα θα χτίζεται».

Όπως είπε ο κ. Καράογλου «στέλνονται στη διεθνή κοινότητα τα μηνύματα ότι βαδίζουμε σε έναν καλό δρόμο για να ξαναγίνουμε μια φυσιολογική χώρα, μία χώρα η οποία θα υποδέχεται τους επιχειρηματίες, θα υποδέχεται το επιχειρείν, θα βοηθάει όσο περισσότερο γίνεται την ανάπτυξη. Γιατί αυτό είναι το σημαντικό να δημιουργούνται υγιείς θέσεις εργασίας μέσα από διάφορα επενδυτικά σχέδια και από επενδύσεις που θα είναι είτε από Έλληνες, είτε από ξένους επενδυτές (…)».

Σε ερώτηση για το θέμα της ΔΕΗ, ο κ. Καράογλου διαβεβαίωσε πως «δεν πρόκειται να υπάρξει επιβάρυνση σε βάρος κανενός καταναλωτή αυτό είναι δεδομένο. Βεβαίως δεν θα αφήσουμε να βλέπουμε τη ΔΕΗ να καταρρέει χωρίς να υπάρξουν μέτρα για να τη σώσουμε».

*Τη συνέντευξη πήραν η Σοφία Παπαδοπούλου και ο Κώστας Παπαδάκης

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading